Αριστέα Χαριτάτου: Μια οφειλόμενη απάντηση στον Δήμαρχο Ληξουρίου

Με έκπληξη διάβασα κύριε Δήμαρχε την ….απάντηση σας στο δήθεν προσβλητικό μου άρθρο. Από πότε η αλήθεια είναι προσβλητική και απαξιωτική ;;;;; (!!!!).

Από την πρώτη ημέρα του προεκλογικού σας αγώνα έως και σήμερα που εκλεγήκατε Δήμαρχος, μιλάτε για διαφάνεια και για συνεργασίες με ανθρώπους που μοναδικό όφελος τους θα είναι η ανάπτυξη της πόλης μας και κανένα απολύτως προσωπικό τους συμφέρον δεν θα εξυπηρετηθεί.

Οπότε στην χτεσινή σας απάντηση απαντώ τα ακόλουθα:

1. Προσωπικές επιθέσεις και εμπάθειες δεν έχω με κανέναν ! 'Έχω αποδείξει τόσο με την εθελοντική μου δράση όσο και με την συνεισφορά μου στα κοινά, από τα οποία ουδέποτε είχα ή έχω κάποιο προσωπικό όφελος ή οικονομική ανταμοιβή, ότι πράττω σκεπτόμενη το καλό του τόπου που ζω. Δυστυχώς οι αλήθειες που αποκαλύπτω χωλαίνουν αρκετούς οι οποίοι δεν έχουν καν το θάρρος της γνώμης τους, εφόσον (ως νοήμων άνθρωπο καταλήγω σε αυτό το συμπέρασμα) βάζουν εσάς τον Δήμαρχο να με ….επαναφέρετε σε τι αλήθεια ;;;; Πότε απέκρυψα αλήθειες από τον κόσμο ; Πάντα συνοδεύονται με στοιχεία, μαρτυρίες και το ανάλογο οπτικό ή ηχητικό υλικό τα ρεπορτάζ μου. Γι'αυτό παρακάτω παραθέτω το ηχητικό της συζήτησης περί του Τουρισμού και αποδεικνύω για ακόμα μιά φορά την αληθεια των γραφομενων μου.

2. Λέτε κύριε Δήμαρχε "χωρίς να αφήσουν ίχνος υπόνοιας για προσωπικά ή άλλα οφέλη". Η απάντηση μου είναι ως έχει γραφτεί και το αποδεικνύει το ηχητικό της συνεδρίασης. Φυσικά, υπάρχουν και μαρτυρίες γραπτώς (email) προ ετών οι οποίες αποδεικνύουν την ορθότητα των σχολιασμών μου, το διάστημα που η κα Ατσάρου ήταν Πρόεδρος των Ενοικιαζόμένων. Αν χρειαστεί φυσικά και θα τα δημοσιεύσω. Και φυσικά η προσωπική δράση του καθενός αποδεικνύει από μόνη της μιάς και ζούμε σε μικρή κοινωνία, το αν η δημιουργία Πινακοθήκης και οι εκθέσεις πινάκων, φέρνουν κέρδος η όχι στην ομιλήτρια της πρότασης. Είναι σαν να μου λέτε ότι ένας ψαράς προτείνει στην επιτροπή να διοργανώσετε εκθέσεις και διοργανώσεις για να προωθήσουμε τα ψάρια (!!!)

3. Επίσης τα δημόσια πρόσωπα που συμμετέχουν σε δημόσιες συζητήσεις για το όφελος και την ανάπτυξη της πόλης μας, γνωρίζουν ότι δημοσιογραφικά θα απασχολήσουν τα τοπικά ΜΜΕ και θα σχολιαστούν τα λεγόμενα τους. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

4. Όσον αφορά το τελευταίο σκέλος του κειμένου σας, έχετε δίκιο. Πράγματι η συζήτηση για τον τουρισμό ήταν αξιόλογη και πράγματι ίσως θα έπρεπε να σχολιαστούν σε ένα εκ νέου δημοσίευμα τα λεγόμενα συγκεκριμμένων ανθρώπων που ενεργούν όπως προανέφερα, 'ομως δεν θεώρησα ότι σχολιάζοντας την αλήθεια, θα ενοχλούνταν κάποιοι οι οποίοι δια μέσω εσάς ….απάντησαν (;;;;;) κύριε Κατσιβέλη.

Τέλος, λυπάμαι αλλά δεν θα σιωπήσω για να μην ενοχληθούν όσοι έχουν σκοπό να δράσουν κατά των πολιτών της Παλλικής και του γενικότερου καλού για την πόλη μας.

Κύριε Κατσιβέλη το έχω δηλώσει εξαρχής ότι σαν δημοσιογράφος θα ενεργήσω για το καλό της πόλης. Και κυρίως της πόλης που κατοικώ και αγαπώ.

Δεν θα ικανοποιήσω και δεν θα προβάλλω το λάθος σαν σωστό, το άδικο σαν δίκιο, και το συμφέρον του ενός σαν συμφέρον των πολλών.

Συγχαίρω τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Γαλανό για την προσπάθεια αυτή. Επιβραβεύουμε τις προσπάθειες του όπως επιβραβεύουμε και τν Αντιδήμαρχο Καθαριότητας για την δυναμική του στο κομμάτι που του ανατέθηκε και ήδη έχουμε δει διαφορά στους δρόμους, στο ποτάμι και στα χωριά μας και συγχαίρουμε και εσάς γιατί ΜΕΧΡΙ σήμερα υπήρξατε δίκαιος και σωστός.

Μην ξεχνάτε ότι κάποια ΜΜΕ ενεργούν για το καλό της πόλης και όχι για το καλό των ολίγων. Φυσικά θα σας επισκέπτομαι σε συχνή βάση προκειμένου να παρέχω σωστή και έγκαιρη ενημέρωση στους συμπολίτες μας

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Κατσιβέλη καθώς και το ηχητικό της συνεδρίασης. (Σημ.: Το αρχείο θα προστεθεί μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά του στο google drive και είναι ενεργό σε λίγη ώρα, λόγω της μεγάλης του διάρκειας 1 ώρας. Τρέξτε το λίγο μετά το 30λεπτο για να ακούσετε τα όσα ανέφεραν οσοι ενοχλήθηκαν)

Αριστέα Χαριτάτου

Σε σχέση με τους απαξιωτικούς και καθόλα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που δημοσιεύθηκαν σε συγκεκριμένο ιστότοπο , με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δημαρχείο Ληξουρίου και αφορούν στα πρόσωπα της κυρίας Ατσάρου Κατερίνας και του κυρίου Ατσάρου Δημήτρη έχουμε να τονίσουμε τα εξής:α)καταδικάζουμε απερίφραστα τόσο τους χαρακτηρισμούς όσο και την ενέργεια να συνδεθεί η κάλυψη της συγκεκριμένης συγκέντρωσης με προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς οι οποίοι είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με τη φιλοσοφία μας και την προσπάθεια για την αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού για την τοπική κοινωνία και οικονομία θέματος , όπως ο τουρισμός , με σύμπνοια και ομόνοια. β)τόσο η κυρία Ατσάρου όσο και ο κύριος Ατσάρος είναι δυο προσωπικότητες που ασχολούνται πολλά χρόνια με τον τουρισμό και έχουν δείξει δείγματα γραφής και χαίρουν της αμέριστης συμπαράστασης κι εμπιστοσύνης μας.Στις τοποθετήσεις τους ήταν καθόλα προσεκτικοί , ευγενείς και στοχευμένοι στη συζήτηση χωρίς να αφήσουν ίχνος υπόνοιας για προσωπικά ή άλλα οφέλη. γ)θεωρούμε ότι όλοι όσοι συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν στο μέλλον σε παρόμοιες συναντήσεις έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να καταθέσουν τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους με παρρησία , ελεύθερα χωρίς να εγγυμονεί ο κίνδυνος να υποστούν οποιαδήποτε είδους κριτική ή λογοκρισία. δ)είναι κρίμα μια συνάντηση που κατά γενική ομολογία χαρακτηρίστηκε "υψηλού επιπέδου" να αμαυρώνεται από τέτοιες άστοχες ενέργειες.

Ευχόμαστε το ατυχές αυτό περιστατικό να μην επαναληφθεί.

Ο τόπος στο νέο ξεκίνημα του Δήμου , μας έχει ανάγκη όλους.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου


Πηγή