Για πρώτη φορά ρευματολόγος στη Ν.Μ. Πύργου – Μέχρι τέλος Σεπτέμβρη εγκαθίσταται και λειτουργεί ο νέος αξονικό […]

Ευχάριστες ειδήσεις είχαμε χθες για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, αφού για πρώτη φορά τοποθετείται ρευματολόγος σε αυτό (έρχεται και ένας ακόμη χειρούργος), ενώ τοποθετείται μέχρι τέλους του μήνα και ο νέος αξονικός.

Ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από αυτές τις εξελίξεις που αναβαθμίζουν το Νοσοκομείο Πύργου, τονίζοντας πως χωρίς πυροτεχνήματα και τυμπανοκρουσίες δίνονται λύσεις σε προβλήματα που υπάρχουν και βελτιώνεται η περίθαλψη των κατοίκων του Πύργου και όλης της Ηλείας.

Οι προσλήψεις νέων ιατρών

Αναλυτικά όπως έγινε γνωστό, με δύο (2) επικουρικούς ιατρούς πρόκειται να ενισχυθεί η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου και συγκεκριμένα:

Έναν (1) Ρευματολόγο και Έναν (1) Χειρουργό.

Το αίτημα έχει σταλεί στην 6η ΥΠΕ και ήδη έχει προωθηθεί στο Υπουργείο Υγείας. Οι συγκεκριμένοι ιατροί βρίσκονται ήδη στη λίστα του επικουρικού προσωπικού και πολύ σύντομα θα είναι στο νοσοκομείο.

Η παρουσία Ρευματολόγου για πρώτη φορά στη Ν.Μ. Πύργου θα επιτρέψει την ενεργοποίηση του αντίστοιχου ιατρείου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Ρευματικές Παθήσεις 2015-2019, που εκπονήθηκε με την επιστημονική ευθύνη της Ελληνικής Εταιρείας Ρευματολογίας, περίπου το 25% του πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών προσβάλλεται από τις σχετικές παθήσεις.

Στην Ελλάδα υπολογίζονται σε περίπου 3.000.000 άτομα στο σύνολο του ενήλικου ελληνικού πληθυσμού.

Παράλληλα υπολογίζεται ότι 1 στα 1000 παιδιά πάσχει από χρόνια Ρευματική Πάθηση.

Η παρουσία Ρευματολόγου θα ενισχύσει ευρύτερα τον Παθολογικό Τομέα της Νοσηλευτικής Μονάδας και θα συνδράμει στη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής.

Με την πρόσληψη του επικουρικού Χειρουργού ο αριθμός των ειδικευμένων χειρουργών θα φτάσει τους έξι (6) από τους οποίους ο ένας συνδράμει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Παράλληλα υπάρχει ένας ακόμα που συμμετέχει στο εφημεριακό πρόγραμμα και προέρχεται από τη ΝΜ Αμαλιάδας. Η πρόσληψή του κρίθηκε επιβεβλημένη με δεδομένο τον όγκο των περιστατικών που διαχειρίζεται η συγκεκριμένη κλινική και ειδικότερα των αριθμό των χειρουργείων.

Το 2018 καταγράφεται αύξηση 5,5% (569 έναντι 539 το 2017).

Το 2019 (μέχρι τον Ιούλιο) η «παραγωγή» της Χειρουργικής κλινικής σε χειρουργεία έχει φτάσει τα 284.

Έγκριση σκοπιμότητας

Εγκρίθηκε από πλευρά σκοπιμότητας η προμήθεια ενός (1) συστήματος επεξεργασίας νερού πλήρους διάταξης , για την τροφοδοσία τριάντα επτά (37) συσκευών Αιμοκάθαρσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού συνολικής δαπάνης 60.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση είναι διασφαλισμένη μετά από επιχορήγηση της 6ης ΥΠΕ η οποία έχει δοθεί και πλέον είναι ανοιχτός ο δρόμος για τη δημοσίευση της διακήρυξης.

Πρόκειται για μια παρέμβαση η οποία θα συμβάλλει στην ασφαλή διαχείριση των ασθενών που υποβάλλονται σε Αιμοκάθαρση.

Παραλαβή και εγκατάσταση αξονικού

Μέχρι τέλους Σεπτέμβρη εγκαθίσταται και λειτουργεί ο νέος αξονικός. Στις 19/9 απομακρύνεται ο υπάρχων και στις 23/9 ξεκινά η εγκατάσταση του νέου.

«Θετικό για τους ρευματοπαθείς της Ηλείας»…

Η υπεύθυνη της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρρευματικού Αγώνα Ν.Ηλειας Μαρία Πλάγου σχολιάζοντας την επικείμενη τοποθέτηση ρευματολόγου στο νοσοκομείο Πύργου δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ πως «Βρίσκουμε ιδιαίτερα θετική την πρωτοβουλία του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κου Διαμαντόπουλου για την τοποθέτηση ρευματολόγου.

Από την πλευρά μας θα ενημερώσουμε τα μέλη – ρευματοπαθείς του νομού μας πως θα έχουν σύντομα την δυνατότητα να επισκέπτονται το νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πάθηση τους και όχι να αναγκάζονται, όπως συμβαίνει πολλές φορές, να πηγαίνουν σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Αχαΐας».


Πηγή