ΓΣΕΕ – ΕΚΘ: Συλλαλητήριο με «γεύση» από… Banksy

Η αφίσα της ΓΣΕΕ απεικονίζει γράφιτι δρόμου εμπνευσμένο από το “Κορίτσι με το μπαλόνι” του Banksy

Γεύση από… Banksy έχει η αφίσα του φετινού συλλαλητηρίου της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για την 84η ΔΕΘ, που πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Οι διοργανωτές ενσωμάτωσαν το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης, «Αγώνας για ζωή και Όχι επιβίωση» στην εικόνα ενός γκράφιτι σε τοίχο. Αυτό εικονίζει ένα κοριτσάκι να κρατά ένα κορδόνι στο οποίο είναι δεμένο ένα κόκκινο μπαλόνι. Το τελευταίο, μάλιστα, παίρνει τη θέση του γράμματος «Ο» στο «Όχι» του συνθήματος, που μοιάζει να είναι γραμμένο στον τοίχο με κόκκινο σπρέι.

Το έργο παραπέμπει στο διάσημο «κορίτσι με το μπαλόνι» του Banksy, όπου το κορίτσι είναι όρθιο και το κόκκινο μπαλόνι έχει σχήμα καρδιάς.

Όπως διευκρίνισε στο ethnos.gr ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, το έργο αποτελεί τοιχογραφία που παραπέμπτει σε δημιουργίες του Banksy. Εμφανίστηκε σε τοίχο του Σαουθάμπτον το 2010 και πιστεύεται ότι ίσως είναι κι αυτή έργο του διάσημου καλλιτέχνη, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ως σήμερα.

Η Συνομοσπονδία βρήκε τη συγκεκριμένη εικόνα σε διαδικτυακή συλλογή εικόνων και έκανε χρήση της, πληρώνοντας το σχετικό αντίτιμο για τα δικαιώματα.


Πηγή