Δήμος Ήλιδας: Συνάντηση αντιδημάρχου καθαριότητας και δασάρχη Αμαλιάδας

Ότι δεν υπάρχει τίποτα παράτυπο, αλλά απεναντίας πρόκειται για συνεργασία για το κοινό καλό, μετά από συνεννόηση και προγραμματισμό, τόνισαν κατά την χθεσινή τους συνάντηση ο αντιδήμαρχος Ήλιδας του τομέα καθαριότητας Βαγγέλης Χριστοφόρου και ο Δασάρχης Αμαλιάδας Σάκης Θωμόπουλος, σχετικά με την απασχόληση εργαζομένων από το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης του Δασαρχείου.

Η συνάντηση έγινε, για να δοθούν απαντήσεις, με αφορμή δημοσίευμα, που ήθελε τους εργαζόμενους του προγράμματος να πέφτουν «θύματα» εκμετάλλευσης από τον δήμο για εργασίες που αφορούν στον δήμο και όχι δραστηριότητες του Δασαρχείου.

Αρχικά ο κ. Θωμόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό. Αντίθετα στο πλαίσιο της επιβεβλημένης συνεργασίας με τους κατά τόπους δήμους και άρα και με αυτόν της Ήλιδας μέρος του προσωπικού συμβάλλει στους καθαρισμούς από ξηρά χόρτα κοινόχρηστων χώρων, όπως των σχολείων, του νοσοκομείου και όπου απαιτείται, με στόχο την εξάλειψη του κινδύνου πυρκαγιών, αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας από μολύνσεις.

«Για το λόγο αυτό, εκμεταλλευτήκαμε τον προσφορά του δήμου Ήλιδας να χορηγήσει το λεωφορείο του για τη μεταφορά του προσωπικού, την προσφορά σε καύσιμα, σε αναλώσιμα και εργαλεία, που εμείς δεν είχαμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε για τους καθαρισμούς των επικίνδυνων σημείων για δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Θωμόπουλος, ο οποίος συνεχίζοντας είπε χαρακτηριστικά: «Χωρίς καν να έχουμε συνεργασία με τον δήμο, καθαρίσαμε πριν από καιρό, πριν την χορηγία αυτής της βοήθειας, και το άλσος του ΟΣΕ στο τέρμα του πεζόδρομου. Εκεί, τότε, δεν παραπονέθηκε κανείς…».

Ο Δασάρχης Αμαλιάδας ανέφερε ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα και με άλλους καθαρισμούς, όπως π.χ. στο δάσος της Μαραθιάς, μια τακτική που έτσι κι αλλιώς προωθείται και από το αρμόδιο υπουργείο, γνωστοποιώντας ότι ένα μέρος του προσωπικού της κοινωφελούς εργασίας χρησιμοποιείται για τους από κοινού καθαρισμούς με τον δήμο.

«Η συνεργασία φέρνει αποτελέσματα»

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοφόρου αρχικά αναφέρθηκε στα εύσημα που έχει αποσπάσει από τους πολίτες αυτή η πρωτοβουλία, που συμβάλλει στην δραστική αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων σχετικά με την καθαριότητα και την αποψίλωση σημείων, ακόμη και στο κέντρο της Αμαλιάδας, πόσο μάλλον στις γειτονιές και τα δημοτικά διαμερίσματα.

«Αυτή η συνεργασία φέρνει αποτελέσματα και λαμβάνουμε τα εύσημα από τους πολίτες, από τους περιοίκους των γειτονιών, από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Δεν είναι σκοπός μας να μας επαινέσουν για αυτό που έχουμε κληθεί να κάνουμε, για αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι.

Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και να προστατεύουμε τη δημόσια υγεία, στοιχεία που δυστυχώς έλειπαν. Θα συνεχίσουμε με οποιοδήποτε κόστος, παρόλο που με την ανάληψη των καθηκόντων μας οι δυσκολίες και τα προβλήματα είχαν συσσωρευτεί, όπως λόγω της έλλειψης μηχανημάτων.

Θέλω να ευχαριστήσω για την μεγάλη του προσφορά σε μηχανήματα στον τομέα καθαριότητας τον κ. Ανδρέα Παπαδάκο, γιατί σε πρώτη φάση καταφέραμε να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα», τόνισε ο κ. Χριστοφόρου.

Κάλεσε τους πολίτες να συνεργαστούν και να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, ευχαριστώντας παράλληλα και τον Δασάρχη Αμαλιάδας για την βοήθεια.


Πηγή