Δήμος Πηνειού: Ισχυρή σύμπραξη ανάπτυξης

Με απόλυτο σεβασμό στους δημότες και το δημοτικό συμβούλιο, ο Ανδρέας Μαρίνος, παρέλαβε «με την επιφύλαξη του περαιτέρω ελέγχου» τον δήμο Πηνειού και ανέλαβε καθήκοντα ως δήμαρχος έχοντας μάλιστα ισχυρή πλειοψηφία 16 δημοτικών συμβούλων αφού υπεγράφη πρακτικό σύμπραξης των παρατάξεων «Κοινωνία των Πολιτών» και «Νέα Εποχή»

Η πρώτη μέρα και της νέας Δημοτικής αρχής του Δήμου Πηνειού συνέπεσε με την αρχή της Ινδίκτου του νέου Εκκλησιαστικού έτους, σύμπτωση που είχε ιδιαίτερη σημασία για τον θρησκευόμενο δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο. Ο δήμαρχος Πηνειού με τους δημοτικούς του συμβούλους, ξεκίνησε τη μέρα του με εκκλησιασμό στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου. Ακολούθησε αγιασμός στο δημαρχιακό μέγαρο που τέλεσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ι.Μ. Ηλείας. Στον αγιασμό από την παράταξη της αντιπολίτευσης ήταν παρόντες η πρ. δήμαρχος κ. Βάντα Κοντούλη και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δήμου.

Λαϊκές Συνελεύσεις

Μετά την τελετή του αγιασμού ο δήμαρχος στην σύντομη ομιλία του τόνισε ότι όλοι θα πρέπει πλέον να σεβαστούν την ετυμηγορία του λαού λέγοντας πως θα δώσει αγώνα με τους συνεργάτες του για τον ιστορικό δήμο Πηνειού που έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ο Ανδρέας Μαρίνος που παρέδωσε μαθήματα πολιτικού πολιτισμού, εξήρε το έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών ενώ ανακοίνωσε ότι κάθε έξη μήνες σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα θα γίνεται Λαϊκή Συνέλευση «για να ακούμε τον κόσμο σεβόμενοι και τους προέδρους », όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παραλαβή με επιφύλαξη

Ακολούθησε η σύντομη τελετή παράδοσης –παραλαβής. Η απερχόμενη δήμαρχος κ. Βάντα Κοντούλη παρέδωσε τα κλειδιά του δημαρχείου στον νέο δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο τονίζοντας ότι ως παρακαταθήκη ο δήμαρχος παραλαμβάνει σημαντικά έργα που έχουν γίνει από την απελθούσα δημοτική αρχή. Στη συνέχεια του παρέδωσε για υπογραφή το Πρωτόκολλο Παράδοσης Παραλαβής στο οποίο ο Ανδρέας Μαρίνος υπέγραψε ως εξής: «Με την επιφύλαξη του περαιτέρω ελέγχου»

Θα γίνει πλήρης απογραφή-καταγραφή

Λίγο αργότερα ο δήμαρχος μιλώντας στους δημοσιογράφους έδωσε απάντηση στο ερώτημα γιατί υπέγραψε «με την επιφύλαξη του περαιτέρω ελέγχου»

«Έχω την πεποίθηση ότι οι δημοτικές αρχές έκαναν το καθήκον τους. Από την άλλη μεριά, όμως, δεν θα μπορούσα να μην υπογράψω με την επιφύλαξη του περαιτέρω ελέγχου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρω στο πρακτικό παράδοσης-παραλαβής. Και αυτό θα αποτελέσει ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε και εμείς –σχετικά με το τι παραλαμβάνουμε και σε ποια κατάσταση παραλαμβάνουμε κάποια ζητήματα- αλλά και ένα θέμα περαιτέρω ελέγχου, για να ξέρουμε τι έχουμε και τι έχουμε παραλάβει.

Επειδή, λοιπόν, έχουμε σχετική κατάρτιση στα θέματα αυτά, γι΄αυτό και κράτησα ο ίδιος την προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής, για να έχω ο ίδιος την ευθύνη εκείνων που θα υπογράφω και εκείνων που θα αποφασίζει η Επιτροπή, έτσι ώστε να μη βρίσκω δικαιολογίες αύριο και να λέω δεν ήξερα.

Γι΄ αυτό ακριβώς θέλω να ξέρω τι παραλαμβάνουμε σήμερα και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Θα κάνουμε μια πλήρη απογραφή και καταγραφή εκείνων που παραλαμβάνουμε, έτσι ώστε να δούμε πως διαχειριστούμε εμείς τα ζητήματα από ΄δω και πέρα.

Για να ξέρουμε από πού ξεκινάμε και να βάλουμε τον στόχο μας μας για το που πάμε. Και πιστεύω ότι θα πάμε στην πρόοδο.

Καλώ, βεβαίως το προσωπικό του δήμου να είναι κοντά μας, κι εμείς κοντά τους αλλά και οι δυο μαζί κοντά στον λαό του δήμου μας, του οποίου και τις ανησυχίες πρέπει να φιλοξενούμε και σε καίρια ζητήματα να δίνουμε λύσεις.

Εκεί, λοιπόν, στο θέμα της διαχείρισης και αντιμετώπισης των θεμάτων που αφορούν τους πολίτες θα είμαι άτεγκτος και όσον αφορά στη δημοτική αρχή και όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό του δήμου».

Πρόεδρος ο Θεόδωρος Θεοδωρακόπουλος

Στη συνέχεια ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κατευθύνθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή προέδρου ΔΣ και συγκρότηση και εκλογή μελών της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Πρόεδρος του ΔΣ εξέλεγη ο γιατρός Θεόδωρος Θεοδωρακόπουλος. Για την εκλογή του ψήφισαν 25 δημοτικοί σύμβουλοι και έλαβε 15 έγκυρα και 10 λευκά. Απόντες (δικαιολογημένοι) ήταν ο κ. Κατσαλάς Φώτης και ο κ. Ιωάννης Κολοκατίνης. Ο κ. Θεοδωρακόπουλος συγγενής του κ. Πάνου Θεοδωρακόπουλου, είναι πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά , έχει την διάθεση να προσφέρει και να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τον Δήμο από την θέση του προέδρου.

Αντιπρόεδρος και γραμματέας

Ο δήμαρχος Πηνειού για την θέση του αντιπροέδρου πρότεινε τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Δήμου και για την θέση του γραμματέως τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Αλέξη Τσαουσάκη. Ο τελευταίος αρνήθηκε και έτσι προτάθηκε η κ. Μαρία Παναγάρη. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο κ. Δήμου έλαβε 19 έγκυρα ενώ βρέθηκαν και επτά λευκά. Ψήφισαν 26 δημοτικοί σύμβουλοι γιατί στο μεταξύ εμφανίσθηκε ο κ. Γιάννης Κολοκατίνης. Στην ψηφοφορία για την εκλογή γραμματέα ψήφισαν 26 και η κ. Παναγάρη Μαρία έλαβε 16 έγκυρα, 9 λευκά και βρέθηκε και ένα άκυρο.

Οι Επιτροπές

Για την Οικονομική Επιτροπή από την παράταξη «Νέα Εποχή για την Κοινωνία των Πολιτών» τακτικά μέλη εξελέγησαν οι Βρυώνη Χριστίνα και Μπράτης Άγγελος και αναπληρωματικά οι Βύτανος Δημήτριος και Πανάγαρη Μαρία.

Επίσης για την Οικονομική Επιτροπή από την παράταξη «Νέα Δύναμη Προοπτικής –Ανεξάρτητη ενωτική δημοτική κίνηση Πηνειού» τακτικά μέλη εξελέγησαν ο Γεωργόπουλος Διονύσης και η Ανδριοπούλου Φωτεινή Διονυσία και αναπληρωματικά ο Παναγιώτης Θανόπουλος και ο Χριστακόπουλος Παναγιώτης

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από την παράταξη «Νέα Εποχή για την Κοινωνία των Πολιτών» εξελέγησαν ως τακτικά οι Γεωργόπουλος Διονύσης και Κάτσαλος Φώτης και αναπληρωματικά οι κυρίες Κοντούλη Βάντα και Τσερεμέ Αρετή.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από την παράταξη «Νέα Δύναμη Προοπτικής –Ανεξάρτητη ενωτική δημοτική κίνηση Πηνειού» τακτικά μέλη εξελέγησαν οι Γεωργόπουλος Νίκος και Καραμπίνης Ιωάννης και αναπληρωματικά οι Μάλλιαρης Σίμων και Μαρινοπούλου Σοφία.

Την Τρίτη θα οριστούν και τα υπόλοιπα μέλη καθώς και οι αντιδήμαρχοι.

Μαρίνος: Αξιοποίηση όλων των αιρετών

Στην πρώτη δήλωση του ως δήμαρχος Πηνειού ο Ανδρέας Μαρίνος δίνει το στίγμα του για τον τρόπο που θα διοικήσει το δήμο:

«Η δημοτική αρχή φιλοδοξεί να δώσει δημοκρατικό στίγμα στην λειτουργία του Δήμου Πηνειού, πιστεύει στην αξιοποίηση όλων των αιρετών του δήμου μας αφού η εκλογή τους είναι προϊόν της θέλησης του κυρίαρχου λαού. Έτσι λοιπόν δεν περισσεύει κανένας στην κοινή προσπάθεια, την οποία φιλοδοξούμε ότι θα συγκροτήσουμε και θα πορευτούμε όλοι μαζί για το καλό του ιστορικού δήμου και μιας περιοχής που έχει άφθαστα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία έχουμε χρέος όλοι να αξιοποιήσουμε, να δυναμώσουμε την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων του δήμου μας και οπωσδήποτε με εξωστρέφεια με τους άλλους όμορους δήμους, να πετύχουμε διαδημοτικές δράσεις τέτοιες που θα υπηρετήσουν και το συμφέρον της περιφερειακής ενότητας της Ηλείας».

Υπεγράφη Πρακτικό Σύμπραξης

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πηνειού αναφέρθηκε στο πρακτικό σύμπραξης που υπέγραψε με τον επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή» Πάνο Θεοδωρακόπουλο. Η παράταξη πλέον ονομάζεται «Νέα Εποχή για την Κοινωνία των Πολιτών»

«Εμείς δείχνουμε το στίγμα της συνεννόησης, από σήμερα με την κίνηση του κ Πάνου Θεοδωρακόπουλο, αποτελούμε μια ενιαία και αδιαίρετη παράταξη, είμαστε η παράταξη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου διαθέτοντας 16 μέλη από τα 27. Υπεγράφη το πρακτικό της σύμπραξης και πλέον ως μια ομάδα, είμαστε και ο ένας πόλος ο οποίος θα μπορέσει να λειτουργήσει εποικοδομητικά και ωφέλιμα για τον δήμο. Το προσκλητήριο αυτό το απευθύνουμε και στον άλλο πόλο που αποτελεί την μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, την οποία όχι μόνο υπολογίζουμε, αλλά σεβόμαστε πλήρως και, οπωσδήποτε, θα έχουμε συνεννόηση μαζί της γιατί οι ρόλοι που μας ανέθεσε η κοινωνία είναι σαφείς: Να ασκήσουμε εμείς τον ρόλο της συμπολίτευσης στο δήμο και η άλλη παράταξη τον ρόλο της μειοψηφίας. Και οι δυο μαζί να υπηρετήσουμε τον κοινό σκοπό που είναι και η ωφέλεια των πολιτών μας».


Πηγή