Δήμος Πηνειού: Τρία ψηφίσματα σε ένα για τον δρόμο…

Πρόεδροι και αντιπρόεδροι Νομικών Προσώπων –Ευχές Καστρινού για δημιουργική θητεία

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος αφού χαρακτήρισε καρμανιόλα το υπάρχον οδικό δίκτυο τόνισε την αναγκαιότητα εκτέλεσης του έργου και κάλεσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τους επικεφαλής των παρατάξεων, να πάρουν ομόφωνη απόφαση στο ψήφισμα που θα συντάξει το προεδρείο.

Όμως οι άλλοι δύο επικεφαλής των παρατάξεων είχαν ετοιμάσει δικό τους ψήφισμα που ύστερα από κάποιες διαφωνίες επί της διαδικασίας, σε πολιτισμένο επίπεδο, ανέγνωσαν στο Σώμα. Ο δήμαρχος πρότεινε οι επικεφαλής των παρατάξεων να συναντηθούν και να συντάξουν από κοινού ένα ψήφισμα που θα αφορά τον δρόμο Πατρών –Πύργου-Αρχαία Ολυμπία.

Ψήφισμα «Νέα Δύναμη Προοπτικής»

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σάκης Γεωργόπουλος διάβασε το ψήφισμα της παράταξής του στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο για κινητοποιήσεις, δράσεις, ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσει την έγκαιρη εκτέλεση του δρόμου που αποτελεί έργο ζωής για το νομό μας»

Ψήφισμα «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο επικεφαλής της ελάσσοντος μειοψηφίας κ. Αλέξανδρος Τσαουσάκης ανέγνωσε το ψήφισμα της παράταξής του στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας σε μια ενδεχόμενη τοποθέτηση διοδίων γιατί αποτελούν ένα ακόμη χαράτσι για όσους κινούνται στο εθνικό δίκτυο. Ταυτόχρονα αποτελούν μποναμά προς τις εταιρίες. Αυτό γίνεται ακόμη πιο προκλητικό αν σκεφτούμε ότι το έργο γίνεται με λεφτά του ελληνικού λαού. Είμαστε λοιπόν αντίθετοι με τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών σε επιχειρηματικούς ομίλους»

Τοποθετήσεις

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρ. δήμαρχος Τραγανού Βασίλης Κασσιανός στην τοποθέτησή του είπε ότι η επέκταση της οδού προς την Αρχαία Ολυμπία προέκυψε τώρα και θα αποτελέσει εμπόδιο στην πορεία εκτέλεσης του έργου. «Έχω υποχρέωση να αναδεικνύω θέματα του δήμου και η περιοχή μας είναι η πιο αδικημένη » είπε ο κ. Κασσιανός τονίζοντας ότι το έργο στο δήμο έχει προχωρήσει και σε αυτό το τμήμα ειδικά μέχρι το Ρουπάκι να δοθεί προτεραιότητα.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κυριαζής στην τοποθέτησή του τόνισε: «Δεν πιστεύω ότι η κεντρική εξουσία επηρεάζεται από τέτοια ψηφίσματα»

Τέλος στην τοποθέτησή του ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Δήμου τόνισε την αναγκαιότητα να κατασκευαστεί ο δρόμος και για να μην υπάρξει καθυστέρηση να συνεχισθεί με τις 8 εργολαβίες

Στη χθεσινή συνεδρίαση έδωσε το παρών ως απλός δημότης ο πρ. δήμαρχος Αλέξης Καστρινός ο οποίος στο τέλος της συνεδρίασης ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική θητεία και δεσμεύθηκε ότι θα είναι παρών σε όλες τις συνεδριάσεις ως απλός δημότης

Οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων

Στην προχθεσινή συνεδρίαση εξελέγησαν οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ΝΠ του δήμου: Ν.Π. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ πρόεδρος: Βασιλόπουλος Δημήτριος αντιπρόεδρος : Βύτανος Δημήτριος

Ν.Π. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ πρόεδρος : Πανάγαρη Μαρία αντιπρόεδρος : Μπράτης Άγγελος

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

πρόεδρος : Μάλλιαρης Σίμων αντιπρόεδρος : Πανάγαρη Μαρία

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

πρόεδρος: Βασιλόπουλος Δημήτριος αντιπρόεδρος : Γεωργόπουλος Νίκος


Πηγή