Δημήτρης Μαρκάτος: «Όλα έτοιμα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς στην Κεφαλονιά»

Συνέντευξη στον INKEFALONIA 103,9

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς κ. Δημήτρης Μαρκάτος έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό INKEFALONIA 103,9 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Χαλαβαζή, εν όψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς που ξεκινάει αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά ο κ. Μαρκάτος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και σε όλους όσους εμπλέκονται με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων να υποδεχθούν τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες και τόνισε ότι ενώ δεν έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την περσινή χρονιά, ωστόσο δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Αναφορικά με τα σχολικά κτίρια της Δευτεροβάθμιας που έχουν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς, τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι επισκευές σε σχολεία του Δήμου Ληξουρίου στο Πετρίτσειο και στο ΓΕΛ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τη φετινή χρονιά και από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τα παιδιά. Συντηρήσεις στα σχολικά κτίρια έχουν πραγματοποιηθεί προ ημερών και όσον αφορά το θέμα των μετακινήσεων των παιδιών, θα συνεχιστούν κανονικά όπως πέρυσι, χωρίς προβλήματα, ανέφερε.

Ο κ. Μαρκάτος τόνισε ότι μέχρι σήμερα υπάρχει κάλυψη των κενών που ζητήθηκαν να καλυφθούν από εκπαιδευτικούς περίπου στο 1/3, ωστόσο ο αριθμός αυτός διευθετείται σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, διότι ακόμα είναι σε εξέλιξη οι εγγραφές και μετεγγραφές των μαθητών και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Εξάλλου το Υπουργείο τους έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρχουν κενά και η ακαδημαϊκή χρονιά θα ομαλοποιηθεί πολύ σύντομα, είπε.

Έκανε λόγο για τα σχολικά εγχειρίδια που έχουν παραδοθεί στο Νομό και καλύπτουν το 95%, με ελλείψεις κυρίως σε ξενόγλωσσα βιβλία.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το καλό επίπεδο λειτουργίας της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν όρεξη και διάθεση για να πετύχουν τους στόχους τους και στους γονείς να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο των παιδιών τους.

Τέλος, ανέφερε ότι στο ρόλο του Δασκάλου στηρίζεται ολόκληρο το οικοδόμημα της κοινωνίας, γι’ αυτό ευχήθηκε στους συναδέλφους του καλή δύναμη με διάθεση και όρεξη για δουλειά στο λειτούργημα που ασκούν.

Ακούστε παρακάτω το ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης


Πηγή