ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Ο δήμαρχος σήκωσε τα χέρια ψηλά στην γραφειοκρατία της χώρας στην περίπτωση του ανάπηρου Μ.Θωμά

Μέχρι και ο δήμαρχος Πατρών σηκώνει τα χέρια ψηλά, μπροστά στα ανυπέρβλητα εμπόδια που θέτει η γραφειοκρατία, ακόμα και σε απλά ζητήματα καθημερινής λειτουργίας της πόλης.

Ο Κώστας Πελετίδης, επικοινώνησε χθες με την «Πελποννησο», για την περίπτωση του ανάπηρου Μιχάλη Θωμά και δήλωσε ότι και ο ίδιος αδυνατεί να παρέμβει, προκειμένου ο 23χρονος να πάρει μια θέση στάθμευσης για το αναπηρικό του όχημα, στην είσοδο της κατοικίας του.

Η περίπτωση του νεαρού, περιγράφηκε χθες από την «Π», για να αναδειχθεί ο λαβύρινθος της γραφειοκρατίας, που επικρατεί σε πολλά προβλήματα με κοινωνική διάσταση. Ο νεαρός, έχει αναπηρία 95%, επειδή σε ηλικία δύο ετών, νόσησε από μια βαριά μορφή νεανικής ρευματοειδούς αρθρίτιδας, που του στέρησε τη δυνατότητα της φυσιολογικής κίνησης.

Για να μετακινηθεί, πρέπει να έχει την υποστήριξη ενός άλλου ατόμου και όπως ήταν φυσικό, απέκτησε ένα όχημα με αναπηρικές πινακίδες για τις καθημερινές του ανάγκες.

Δεν μπορεί όμως να παρκάρει έξω από το σπίτι του και αναγκάζεται να μετακινείται -στην ουσία μεταφέρεται από τον πατέρα του- πολλές φορές, εκατοντάδες μέτρα μακριά, για να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο.

Από τον Δεκέμβριο του 2017, που έκανε αίτημα για να πάρει νόμιμα μόνιμη θέση στάθμευσης έξω από το σπίτι του, μέχρι και σήμερα δεν έχει βγάλει άκρη με τις υπηρεσίες του δήμου, αφού έχει μπλέξει σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας, στην οποία εμπλέκεται από το δημοτικό του Διαμέρισμα, μέχρι και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο λόγος είναι ότι, η οδός που βρίσκεται το σπίτι του, πρέπει να μονοδρομηθεί, διαδικασία η οποία αποδεικνύεται εξαιρετικά χρονοβόρα, ακόμα κι αν έχουν επληρωθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Να σημειωθεί ότι, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, είχε δώσει ρητή εντολή να δοθούν πινακίδες μόνιμης στάθμευσης στην οικογένεια Θωμά, μέχρι να γίνει η μονοδρόμηση της οδού Καπετάν Ρίζου, αλλά, προσέκρουσε στην άρνηση των υπηρεσιών.

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Χθες, παραδέχθηκε ότι στο δημόσιο, πολλές φορές υπάρχουν περίπλοκες διαδικασίες που θέτουν ανυπέρβλητα εμπόδια στον πολίτη. «Εμείς κάθε κοινωνικό θέμα, το αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία. Αλλά, σε αυτή την περίπτωση έχουμε δεμένα τα χέρια. Δυστυχώς, έχουν φτιάξει έναν δημόσιο τομέα, κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωσιν, των αφεντικών τους» είπε ο Κώστας Πελετίδης, με τα χαρακτηριστικά φραστικά του σχήματα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο δήμος το τελευταίο διάστημα, βρισκόταν κατά μια έννοια, σε «κενό διακυβέρνησης» λόγω της αναμονής τοποθέτησης νέας δημοτικής αρχής, ωστόσο δεν άφησε ελπίδες για επίσπευση διαδικασιών, ώστε ο ανάπηρος Μιχάλης Θωμάς να πάρει σύντομα τη θέση στάθμευσης που δικαιούται.

phgh – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    4 Σεπτεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία