Δ. Μάμαλος: Οι προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων απειλούν σοβαρά το έργο της Διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Κοινωνία Δ. Μάμαλος: Οι προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων απειλούν σοβαρά το έργο της Διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Αποτελεί σχεδόν γενικευμένη διαπίστωση, τουλάχιστον για τους αντικειμενικούς παρατηρητές των πραγμάτων, ότι η σημερινή Διοίκηση του Επιμελητηρίου έχει να επιδείξει μια αξιοθαύμαστη δραστηριότητα προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης των Κερκυραίων επαγγελματιών και επιχειρηματιών.

Για πρώτη φορά κατόρθωσε, μια Διοίκηση, να κάνει πράξη αυτό που όλοι λέγαμε ότι επιτέλους θα πρέπει να λειτουργήσουμε με εξωστρέφεια και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να δοθούν οι ευκαιρίες στους Κερκυραίους παραγωγούς και επιχειρηματίες να εξάγουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό. Και σε ποια αγορά; Στην αγορά της Αμερικής που είναι η «Μητρόπολη» του επιχειρείν. Προχώρησε σε αδελφοποίηση με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ήρθαν εδώ εξειδικευμένα στελέχη και ενημέρωσαν τους Κερκυραίους παραγωγούς κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορούν να πραγματοποιήσουν το «όνειρο» τους, γιατί όντως οι προϋποθέσεις είναι αυστηρές και άνοιξαν διάπλατα την πόρτα προς αυτή την τεράστια αγορά. Προφανώς δεν μπορεί να εξάγει ο καθένας τα προϊόντα, αλλά αυτό που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου το έπραξε και μάλιστα με το παραπάνω.

Μετά από πολλά χρόνια η Κέρκυρα εκπροσωπήθηκε στις μεγάλες εκθέσεις στη W.T.M του Λονδίνου και στην ΙΤΒ του Βερολίνου με δικό της περίπτερο. Για δυο αγορές από τις οποίες προέρχεται πάνω από το 60% των επισκεπτών στο τουριστικό προορισμό. Και αυτό επιτεύχθηκε σε μια δύσκολη και αντίξοη οικονομικά περίοδο, αλλά πάνω απ’ όλα προέχει το συμφέρον των Κερκυραίων επαγγελματιών. Και πολύ καλά έπραξε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Προώθησε τις αδελφοποιήσεις με τα Επιμελητήρια δυο περιοχών με τις οποίες η Κέρκυρα συνδέεται με άρρηκτους και ιστορικούς δεσμούς με την Σερβία και τη Βενετία. Και κάπου εδώ «ξεφυτρώνουν» οι προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες. Όλα αυτά 2,5 χρόνια πριν από τις εκλογές. Και από πρόσωπα που βρίσκονται στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, κοντά στο Πρόεδρο του. Και έτσι κάποιοι δεν εγκρίνουν τις αδελφοποιήσεις με Σερβία και Βενετία. Μάλιστα κάποιοι βρίσκονται και στο στενό περίγυρο της Δημάρχου, η οποία προχθές συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Σερβίας στη χώρα μας εν όψει των επικείμενων ετήσιων συναντήσεων. Επικροτεί άραγε η κυρία Δήμαρχος την στάση κάποιων συνεργατών της στο Επιμελητήριο;

Και μέσα σε όλα αυτά αποκαλύπτεται εσχάτως, ότι στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου έχει εκλεγεί… συνταξιούχος. Αντί να βρίσκεται στη Διοίκηση του Σωματείου των Συνταξιούχων, είναι στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, γιατί; Να εκπροσωπεί τους επαγγελματίες;

Απερίγραπτα όλα αυτά που συμβαίνουν στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας σε μια περίοδο που είχε χαράξει μια ρώτα εποικοδομητική και παραγωγική και κυρίως ουσιαστική για τους Κερκυραίους επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές αρκεί να μην «τορπιλίζουν» προσπάθειες θετικές και παραγωγικές όπως αυτές που εξελίσσει το Επιμελητήριο της Κέρκυρας. Άλλωστε οι εκλογές είναι σε 2,5 περίπου χρόνια. Μέχρι τότε όσοι διαπνέονται από την φιλοδοξία να καθίσουν στη «καρέκλα» του προέδρου να αφήσουν τη Διοίκηση να εργαστεί και να υλοποιήσει το πρόγραμμα της και όταν έρθει η ώρα, όλοι θα κριθούν.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις «Επισημάνσεις της Κυριακής», 15-09-2019.


Πηγή