Δ. Πύργου: Τα Ειδικά Σχολεία στο επίκεντρο


Επίσκεψη στη σχολική μονάδα του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Πύργου που στεγάζεται στην Κοινότητα του Αγίου Ιωάννη, πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Παιδείας κ. Μεσσαλάς Δημήτριος και η Διευθύντρια Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου κα Σοφία Ζάγκλη, προκειμένου να διαπιστώσουν τη σημερινή κατάσταση λειτουργίας του.

Πρόκειται για μια μονάδα που από την αρχή της ενασχόλησής του με τα σχολεία ο κ. Μεσσαλάς περιέλαβε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι΄αυτό και ανέλαβε κατά το παρελθόν την πρωτοβουλία μεταστέγασης και αυτονόμησής της ώστε να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, προς όφελος της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η χθεσινή επίσκεψη κατά την οποία υπήρξε συνεργασία με τον Διευθυντή κ. Φώτη Παπαθεοδώρου και την Υποδιευθύντρια κα Μαρία Δρακοπούλου για την εξεύρεση χώρων ώστε να αναπτυχθούν πλήρως και ανεξάρτητα όλες οι τάξεις και να κατασκευαστούν υποδομές που θα συμβάλλουν στον καλύτερο προαυλισμό των μαθητών.

Επίσης επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, που πλέον μετακόμισε στα Λασταϊικα, προσφέροντας ζωή στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου, που είχε κλείσει άνω της τριετίας και απελευθερώνοντας χώρο στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, με το οποίο έως τώρα συστεγάζονταν.

Η συνεργασία με την Διευθύντρια κα Καλαντζή Βάσω είναι άψογη και αυτό συνέβαλε στο να πραγματοποιηθεί η μετακόμιση με τον ομαλότερο τρόπο. Μέσα στις ημέρες αναμένεται να αντιμετωπιστούν και τα τελευταία προβλήματα που έχουν ανακύψει, τα οποία θεωρούνται φυσιολογικά σε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Η μεταφορά λυομένων αιθουσών, στον αύλειο χώρο των δύο σχολικών μονάδων, αποτελεί βασικό μέλημα του Αντιδημάρχου, που επιδιώκει να το πραγματοποιήσει με τη διαρκή συνεργασία του με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μεσσαλάς Δημήτριος δήλωσε: «Επιδίωξη του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, είναι τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου μας να λειτουργούν με τον αρτιότερο τρόπο, προσφέροντας σε δεκάδες οικογένειες του Πύργου και της ευρύτερης Ηλείας, σχολικές μονάδες λειτουργικές και σύγχρονες».


Πηγή