Ευρωπαϊκή διάκριση για το γραφείο του Καλαβρυτινού αρχιτέκτονα Δημήτρη Χάμψα.

Με το Ευρωπαϊκό βραβείο BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARD 2019 διακρίθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο Δημήτρη Χάμψα (www.champsas.gr) για το έργο “Γραμμή – Επίπεδο – Πρίσμα” (http://bigsee.eu/inside-a-cube-line-plane-prism-by-dimitris-champsas-architectural-office-greece/), που αφορά προσθήκη σοφίτας σε οροφοδιαμέρισμα. Ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης κατοικίας στηρίζεται στη θεωρία των μοντέρνων ζωγράφων W. Kandinsky και P. Klee, όπως την ανέπτυξαν στην ιστορική σχολή Bauhaus. Η πρωτοτυπία του συγκεκριμένου έργου έγκειται και στο το ότι αποτελεί μια από τις πρώτες απόπειρες αρχιτεκτονικού σχεδιασμού σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, όπως την επεκτείνει ο βραβευμένος αρχιτέκτονας στην τρίτη διάσταση.

Η τελετή απονομής θα λάβει χώρα στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, στις 9 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του ετήσιου Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής BIG ARCHITECTURE (https://www.facebook.com/events/219002472336820/), που ως σκοπό έχει την ανάδειξη και την προβολή κορυφαίων πρακτικών σχεδιασμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Δημήτρη Χάμψα -με έδρα την Αθήνα, τη Σαντορίνη και την Κω- δραστηριοποιείται με το σχεδιασμό κτηρίων και εσωτερικών χώρων καθώς και ειδικευμένες μελέτες αναστήλωσης και επανάχρησης ιστορικών κτηρίων. Έργα του, με θέμα την κατοικία, ξενοδοχεία, εμπορικούς χώρους και χώρους εστίασης, φιλοξενούνται σε εκθέσεις και εκδόσεις σχετικά με την αρχιτεκτονική, καθώς και στον αρχιτεκτονικό τύπο της χώρας μας και του εξωτερικού.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    28 Σεπτεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία