Ε.Κ.Ζ: Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΔΑΥ –ΦΟΔΣΑ ΚΑΙ ΔΕΥΑΖ (βιολογικό)

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεία του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου, επισκέφτηκε το ΚΔΑΥ Ζακύνθου, το ΦΟΔΣΑ και την ΔΕΥΑΖ (βιολογικό) και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο, ιδιαίτερα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο χώρο στις 31 Αυγούστου.

Για άλλη μια φορά και παρά τις υπεράνθρωπές προσπάθειες των εργαζομένων και στους 3 χώρους αναδεικνύονται οι τραγικές επιπτώσεις, στην πολιτική που εφάρμοσε η προηγούμενη δημοτική αρχή, με την παραχώρηση του ΚΔΑΥ σε επιχειρηματία.

Ένας χώρος που ήταν επισκέψιμος ακόμα και από σχολεία κατάντησε σε μια τεράστια ανεξέλεγκτη χωματερή από ανακυκλώσιμο υλικό και σκουπίδια, επικίνδυνα υλικά που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεσπάσει και νέα πυρκαγιά ενώ ο χώρος είναι επικίνδυνος και για μολυσματικές ασθένειες.

Οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση εργάζονται ανεμβολίαστοι, χειρονακτικά, σε τραγική κατάσταση. Η στέγη του ΚΔΑΥ μετά την πυρκαγιά πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί, ενώ και οι λίγοι εργαζόμενοι του ΦΟΔΣΑ δουλεύουν χωρίς ρεύμα με εξαντλητικές συνθήκες.

Η βρώμα και τα στραγγίδια από το σταθμό μεταφόρτωσης αλλά και τα ποντίκια κάνουν «πάρτι» δημιουργώντας αφόρητες συνθήκες εργασίας και στους εργαζόμενους στο βιολογικό της ΔΕΥΑΖ όπως μας καταγγέλλουν και όπως διαπιστώσαμε.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Ζ. μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θα ενημερώσει το ΚΕΠΕΚ και θα ζητήσει συνάντηση με την δημοτική αρχή με σκοπό την επίλυση των θεμάτων.


Πηγή