Ζάκυνθος: Ενεργή εστία, εστία ανομίας και μόλυνσης, στα σύνορα Αγαλά – Κερίου – Οι πρόσφατες πυρκαγιές αποκάλ […]

Κάθε ημέρα που περνά, προστίθεται ένα ακόμη δυσάρεστο γεγονός που αποδεικνύει την απόλυτη ασυδοσία, και την έλλειψη συνείδησης κάποιων, που δε διστάζουν να λειτουργήσουν καταστροφικά, όχι μόνο για την νομιμότητα, αλλά κυρίως για την υγεία των πολιτών και του περιβάλλοντος.
Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αποκάλυψη, ότι μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές σε Αγαλά και Κερί, ανάμεσα στα δύο δημοτικά διαμερίσματα, υπήρξε ενεργή εστία, που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.Αρχικά υπήρξε ο προβληματισμός, « πως είναι δυνατόν μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης και την κατάσβεση της πυρκαγιάς, σε εκείνο το σημείο να συνεχίζει να σιγοκαίει η φωτιά».
Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, μιας και αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι, είχαν μεταφέρει και εναποθέσει λυματολάσπη σε εκείνο το σημείο.
Αυτό που θορύβησε ακόμη περισσότερο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, είναι ο κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία και για την μόλυνση του περιβάλλοντος.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Τι γίνεται με τα υγρά που απορροφώνται στο έδαφος; Περιέχουν βαρέα μέταλλα ή άλλες επικίνδυνες ουσίες…
Πάντως για την αντιμετώπιση του προβλήματος, έγινε επιχωμάτωση.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα πραγματοποιήσουν οι εμπλεκόμενες με το θέμα , αρμόδιες υπηρεσίες




Πηγή