Ζαχάρω: Όλοι μαζί για την πρόοδο του Δήμου!


Ο Φώτης Αλεξανδρόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαχάρως μετά την πραγματοποίηση της πρώτης ειδικής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρώι.

Στις θέσεις του αντιπροέδρου εκλέχτηκε ο Παναγιώτης Παναγόπουλος ενώ σε αυτή του γραμματέα η Αναστασία Ζήρου-Κάπου.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι πέρα από τον πρόεδρο που βάση των διατάξεων του Καλικράτη ανήκει στην παράταξη του δημάρχου και στις υπόλοιπες δύο θέσεις εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, αφού η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης του Χρήστου Γιαννόπουλου, δεν πρότεινε κανέναν από τα μέλη της για τις δύο εναπομείναντες θέσεις του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το πρώτο μέρος της συνεδρίασης, ολοκληρώθηκε με την εκλογή των μελών της οικονομικής επιτροπής θέσεις τις οποίες κατέλαβαν οι Γιάννης Μπαλαδήμας, Γιάννης Σπηλιόπουλος και Νικολία Λαμπροπούλου από την πλευρά της παράταξης του δήμαρχου, ενώ από την αντιπολίτευση ο επικεφαλής της Χρήστος Γιαννόπουλος θα είναι αυτός που θα συμμετέχει στην επιτροπή. ΟΙ υπόλοιπες δύο θέσεις θα συμπληρωθούν με τα ονόματα των αντιδημάρχων, μετά των ορισμό τους ενώ η έβδομη θέση καλύπτεται από τον Δήμαρχο.

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Αλεξανδρόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την τιμή προς το πρόσωπο του, θέλησε να δεσμευτεί προς το σώμα ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι αποτελεσματική και να διέπεται από τις αρχές της δημοκρατικής λειτουργίας, της ευπρέπειας και συνεννόησης».

Όλοι μαζί για την πρόοδο του Δήμου

Στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης, στο οποίο αξίζει να αναφέρουμε ότι παρευρέθηκαν το σύνολο των νέων Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και πλήθος κόσμου, κυριάρχησαν οι τοποθετήσεις τόσο του Δημάρχου κ Αλεξανδρόπουλου όσο και του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ Γιαννόπουλου.

Οφείλουμε και πρέπει να δώσουμε ενώπιον των παρευρισκομένων δημοτικών συμβούλων αλλά και δημοτών δέσμευση για συνέχιση των ενεργειών δημιουργίας δήμου αντάξιου της μακρόχρονης ιστορίας του αλλά και των φυσικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων του, ανέφερε ο νέος Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

« Οφείλουμε και πρέπει να αντιμετωπίζουμε το Δημοτικό Συμβούλιο ως κορυφαίο όργανο δημοκρατικής λειτουργίας, ως όχημα αλλαγής του δήμου, με πνεύμα ενότητας, συλλογικότητας και υπευθυνότητας.

Με σεβασμό στα μέλη και στη λειτουργία όλων των συλλογικών οργάνων του Δήμου, για προάσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών και της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου.

Θα λειτουργούμε χωρίς διακρίσεις, με ήθος, διαφάνεια, επιμονή και αποφασιστικότητα και κυρίως με συνεχή διάθεση για εργασία και προσφορά.

Οφείλουμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά, με θεμελιώδεις στόχους τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Στην προσπάθεια μας αυτή δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την περεταίρω ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής μας.

Στην παρούσα οικονομική συγκυρία, με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και επιμονή θα επιδιώξουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους που θέσαμε με τον προεκλογικό προγραμματικό μας λόγο.

Σας διαβεβαιώνω πως ότι σχεδιάζουμε, καθώς και οι προτεραιότητες που θα θέσουμε, ο πολλαπλασιαστής θα είναι πάντα ο άνθρωπος και τελικός αποδέκτης ο δημότης, για αυτό και του δίνουμε και θα του δίνουμε κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών μας.

Αρχίζει νέος αγώνας μακρύς και δύσκολος, δεν περισσεύει κανείς, αποζητούμε και θέλουμε την ενεργό συμμετοχή όλων».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ Χρήστος Γιαννόπουλος ανέφερε ότι η παράταξη του θα είναι παρόν σε όλα τα ζητήματα του δήμου, προκειμένου να διασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών.


Πηγή