Ηλεία: Πολυτέλεια το σέρβις στα αυτοκίνητα…

Όλο και λιγότεροι είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι πηγαίνουν τα οχήματά τους για έλεγχο όπως προβλέπει ο κατασκευαστής…

Στην Ελλάδα της κρίσης, η συντήρηση του αυτοκινήτου, φαίνεται να είναι πολυτέλεια, αφού στην πλειοψηφία τους οι οδηγοί περιμένουν να παρουσιαστεί κάποια βλάβη για να πάνε στη συνέχεια στο συνεργείο..

Όπως επισήμαναν στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ έμπειροι ιδιοκτήτες συνεργείων, ο κόσμος πλέον επιλέγει στην πλειοψηφία του να επισκευάσει μόνο ότι είναι απαραίτητο, και να αφήνει τα υπόλοιπα για… αργότερα λόγω του ότι έχει τη σκέψη στην τσέπη!

Χαρακτηριστικό είναι ότι όσοι περνούν την πόρτα του συνεργείου, το πρώτο πράγμα που ρωτούν να μάθουν είναι το κόστος και στη συνέχεια αποφασίζουν εάν τελικά θα προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες…

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ ρωτήσαμε για τα «μεταχειρισμένα ανταλλακτικά» και τα ιμιτασιόν -όπου αρκετός κόσμος τα επιλέγει λόγω του ότι είναι οικονομικά.

Τι κι αν το καλοκαίρι τελειώνει, αρκετοί είναι αυτοί που παίρνουν τώρα την άδειά τους και ετοιμάζονται για τις διακοπές τους. Η προετοιμασία του οχήματος πριν το ταξίδι, είναι σημαντική όχι μόνο γιατί το αυτοκίνητό μας πρέπει να πάει στον τελικό του προορισμό αλλά γιατί πρέπει να μας παρέχει και τη μέγιστη ασφάλεια…

Η προτροπή πάντως των έμπειρων μηχανολόγων-μηχανικών που μίλησαν στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, είναι ότι ο κόσμος πρέπει σε κάθε περίπτωση να φροντίζει για το όχημά του, έτσι ώστε να προστατεύει τον εαυτό του και τους γύρω του…

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στους Ελληνικούς δρόμους – σύμφωνα με επίσημα στοιχεία- κυκλοφορούν πάνω από ένα εκατομμύριο ασυντήρητα οχήματα.

Βαγγέλης Χαλδαίος
Μηχανολόγος Μηχανικός

«Γενικά η κίνηση έχει πέσει πολύ τα τελευταία χρόνια -από τότε δηλαδή που έγινε πιο έντονη η κρίση στη χώρα μας. Ο κόσμος καθυστερεί πολύ να κάνει το προβλεπόμενο σέρβις στο αυτοκίνητό του… Πρέπει να γίνει ο καθορισμένος έλεγχος περίπου στα δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα -που εκεί, ανάλογα τα χιλιόμετρα του κάθε αυτοκινήτου, γίνεται το μικρό σέρβις. Ο κίνδυνος που κρύβεται στο να μην επισκευάζουμε τη ζημιά που παρουσιάζει το αυτοκίνητό μας, είναι από το να μεγαλώσει και μετά να πρέπει να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα από ότι όταν θα το φτιάχναμε στην αρχή, μέχρι και να μας στοιχίσει την σωματική μας ακεραιότητα. Όσο για τα ιμιτασιόν και τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, δεν είναι για όλα τα αυτοκίνητα… Σε ένα αγωνιστικό όχημα και σε ένα επαγγελματικό επιλέγουμε να βάζουμε γνήσια ανταλλακτικά και πόσο μάλλον σε ένα επαγγελματικό που είναι καθημερινά στο δρόμο. Τώρα κάποιος, πριν ξεκινήσει για ένα ταξίδι, θα πρέπει να προσέξει στο αυτοκίνητό του, την ποιότητα και την κατάσταση των ελαστικών του, την πίεση του αέρα καθώς και τη στάθμη των υγρών. Η συμβουλή μου προς τους οδηγούς, είναι να συντηρούν τα αυτοκίνητά τους στην ώρα τους και να προσέχουν στον δρόμο.»

Ανδρέας Ηλιόπουλος
Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιοκτητών Συνεργείων Ηλείας

«Ο κόσμος τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι -που λέμε- .. δηλαδή όταν εντοπίζει ένα πρόβλημα στο όχημα του, κάνει τα «στραβά μάτια», μέχρι αυτό να γίνει ακόμα πιο έντονο ή ακόμα και να χαλάσει εντελώς… Μόνο τότε θα έρθει στο συνεργείο για να επισκευάσει το αυτοκίνητο του.. Όσο για το σέρβις, κι αυτό τις περισσότερες φορές γίνεται αναγκαστικά… Διαφορετικά, φαντάζει όνειρο απατηλό!… Ο κόσμος πλέον χαλάει τα λιγοστά χρήματα του σε άλλες ανάγκες και για τα παιδιά του και αφήνει το αυτοκίνητο του σε δεύτερη μοίρα. Αυτό -κατά την άποψη μου- είναι θάνατος, γιατί τις περισσότερες ώρες είμαστε μέσα σ’ αυτό και μετακινούμαστε και αρκετοί έχουν και οικογένειες και βάζουν και τα παιδιά τους μέσα! Γι αυτό λοιπόν, πρέπει να βάζουμε προτεραιότητα στο αυτοκίνητο μας να λειτουργεί σωστά χωρίς κανένα πρόβλημα.»


Πηγή