Ηλειακός Κάμπος: Ο καύσωνας τους έκαψε καρπούζια και ο ΕΛΓΑ τους «τρέλανε…»

Αγρότες: «Παίζουν με τον υδράργυρο και τα νεύρα μας!» -Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης δημιουργεί Γραφείο Στήριξης του Αγρότη

Είναι αγρότης κανονικού καθεστώτος και φέτος καλλιέργησε στην περιοχή Καπελέτο-Κουρτέσι περίπου 60 στρέμματα καρπούζι αλλά ο καύσωνας του κατέστρεψε την καλλιέργεια με αποτέλεσμα σήμερα δικαίως να ζητά αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ αφού η καλλιέργειά του ήταν ασφαλισμένη.

Όμως ο ΕΛΓΑ του δηλώνει ότι αποζημιώνει μόνο αν το θερμόμετρο δείξει 40 βαθμούς και όχι 39,8 όπως υποστηρίζει ότι κατέγραψε στην περιοχή. Ο αγρότης που είχε μετρήσει 41 βαθμούς όπως υποστηρίζει εκείνες τις ημέρες, έχει υποστεί ζημιά περίπου 70.000 ευρώ, δηλώνει απογοητευμένος και σκέφτεται να καταθέσει τα βιβλία του.

«Παίζουν με το θερμόμετρο»

Συναντήσαμε τον πληγέντα αγρότη τον κ. Παπαδόπουλο Σταύρο και μαζί με άλλους συναδέλφους του βρεθήκαμε στις καλλιέργειές του. Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Συνολικά έχω καλλιεργήσει 55 στρέμματα καρπούζι στην περιοχή το οποίο καταστράφηκε από τον καύσωνα στις 7-8 Αυγούστου και μιλάμε για 41 βαθμούς κελσίου. Έχω πληρώσει στον ΕΛΓΑ περίπου 4.500 ευρώ ασφαλιστική κάλυψη. Απευθύνθηκα στις αρμόδιες υπηρεσίες για αποζημίωση αλλά ο υπάλληλος μου ανακοίνωσε ότι η θερμοκρασία στην περιοχή ήταν 39,8 βαθμούς Κελσίου. Την στιγμή που εγώ είχα μετρήσει 41 βαθμούς γιατί εγώ καιγόμουν. Παίζουν με τα θερμόμετρα…Λοιπόν τρελάθηκα με την κοροϊδία. Ο νόμος λέει αποζημιώνει με 40 βαθμούς! »

Διαβάστε περισσότερα στην εφ.«Πατρίς»…


Πηγή