Ημερίδα στην Γαστούνη: Τουρισμός χωρίς σύνορα

Μηνύματα στους νέους για τους ορίζοντες που διανοίγονται

Οι ορίζοντες που ανοίγονται για τους νέους μέσα από τον Τουρισμό ήταν το κεντρικό σημείο της ομιλίας του Γιάννη Μιχαηλίδη στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Κουρβισιάνειο Πνευματικό Κέντρο στη Γαστούνη το περασμένο Σάββατο.

Ομιλητής της ενδιαφέρουσας ημερίδας ήταν ο ιδρυτής και διευθυντής της H&T Beyond Tourism Γιάννης Μιχαηλίδης, που διαθέτει 25ετή εμπειρία στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή προορισμών (destination marketing and branding) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών ΜΒΑ με ειδίκευση στο Tourism Marketing, από το University of San Francisco, California. Συνδιοργανωτής της ημερίδας ήταν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και υποστηρικτής η Ένωση Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας.

Η ημερίδα απέδειξε γιατί ο τουρισμός συνδέεται σήμερα με μία ευρεία επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων, καθότι ο τουρισμός εισέρχεται σε μία νέα μεταβατική περίοδο παγκοσμίως. Παράλληλα πιστοποίησε γιατί ο ελληνικός πολιτισμός είναι σήμερα πιο επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε παρουσιάζοντας μέσα από μοναδικά case studies τις πιο σημαντικές αξίες που απαιτούνται ώστε η νέα γενιά να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Παρόντες στην εκδήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης, η περιφερειακός σύμβουλος κ. Μαρία Μπίλια, οι δήμαρχοι Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης Αν. Μαρίνος και Γ. Λέντζας, ο πρόεδρος ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού κ. Δημ. Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι αρκετοί νέοι κ.α.

Αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων

Ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, δήλωσε στην «Πατρίς»: « Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά τι ζητάει η περιοχή, τι πρέπει να γίνει στην περιοχή, ένας άνθρωπος που με την πρωτοβουλία που πήρε η Ένωση Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας και οι δήμοι Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης, μας δίνει την ευκαιρία να δούμε πού πρέπει να βαδίσουμε , ποια είναι η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε στο θέμα του Τουρισμού και του Τουριστικού προϊόντος, μαζί με τον πρωτογενή τομέα για την Ηλεία μας και ιδιαίτερα για την περιοχή της Βορειοδυτικής Ηλείας είναι το σημείο εκείνο το οποίο πρέπει να σταθούμε και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο τόπος μας»

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας: «Ήταν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στα πλαίσια της ανάπτυξης του Τουρισμού με ομιλητή τον ειδικό κ. Γιάννη Μιχαηλίδη και θέμα πως μπορούμε να έχουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη στους δήμους Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης. Οι προοπτικές και οι προκλήσεις είναι μεγάλες και πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και από κει και πέρα να μπορέσουμε να κάνουμε το brand name στον Τουρισμό »

Τουρισμός χωρίς σύνορα

Ο κ. Γιάννης Μιχαηλίδης δήλωσε: «Είναι μια ημερίδα που ασχολήθηκε με τους νέους και με πολλά μηνύματα για τους μεγάλους. Είχε να κάνει με την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των νέων αλλά και να κτυπήσει καμπανάκι στους μεγάλους για το πώς πρέπει να κινηθούμε τουριστικά γιατί παγκοσμίως και στην Ελλάδα ο Τουρισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για την οικονομία ενός τόπου ως τομέας με τρομερές προοπτικές και ήρθαμε εδώ να ενημερώσουμε. Δεν μπήκαμε σε σημαντικά θέματα για το πώς θα κάνεις στρατηγική , αλλά ενημερώσαμε τους νέους να μπουν σε μια τουριστική φιλοσοφία εξ’ ου και ο τίτλος «πάμε να τους πούμε πόσο μεγαλύτερος είναι ο τουρισμός από όσο ήδη φαντάζονται. Σήμερα τους είπα τί κάναμε λάθος τόσα χρόνια, για να διορθώσουμε πράγματα και να μην επαναληφθούν στο παρελθόν»»

Χαιρετισμός και καλωσόρισμα του Γιάννη Μιχαηλίδη από τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο

Ο κ. Γιάννης Μιχαηλίδης στο Κουρβισιάνειο


Πηγή