Η Λευκαδίτισσα Νίκη Αραμπατζή πρόεδρος του ΔΣ στον «Αθήνα 9, 84»

Αποκλειστική συνέντευξη του Κώστα Σκλαβενίτη(φωτο)

Η νέα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Αθηναίων «Αθήνα 9, 84» μας μιλάει για τη νέα θέση ευθύνης που ανέλαβε και γενικότερα τη πολιτική της διαδρομή, το επάγγελμα της, τη Λευκάδα που λατρεύει και πολλά άλλα.

Κα Αραμπατζή συγχαρητήρια για την πρόσφατη εκλογή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων με το συνδυασμό του Δημάρχου κ. Κώστα Μπακογιάννη και την εκλογή σας από το Συμβούλιο στη σημαντική θέση της προέδρου του «Αθήνα 9,84».Πείτε μας γι αυτές τις δύο επιτυχίες και πόσα χρόνια προσπάθειας χρειάστηκαν για να έρθουν;

Την επιτυχία της εκλογής μου την οφείλω αποκλειστικά στον κόσμο που με στηρίζει απο το 2010 που έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα μόλις σε ηλικία 25 ετών. Και τότε πήρα περίπου 2000 σταυρους αλλά δεν εξελέγη ο Νικήτας Κακλαμανης. Νομίζω ότι το «μυστικό» για τον κόσμο είναι να τον κοιτάς στα μάτια και να του λες αλήθεια. Αυτό αναζητά ο κόσμος. Όχι μεγάλα και κούφια λόγια. Τώρα σχετικά με την θέση ευθύνης στον ιστορικό δημοτικό σταθμό της πόλης «Αθήνα 9,84» νομίζω ότι έπαιξε ρόλο το ότι απο το 2015 ήμουν μελος του ΔΣ ως αντιπολίτευση στον σταθμό και αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να εμβαθύνω στα θέματα οπότε τώρα που με εμπιστεύτηκε ο Δήμαρχος έχω εικόνα των προβλημάτων και δεν χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής.! Ας ελπίσουμε εκ του αποτελέσματος αυτό να μετρήσει στα θετικά μου!!!

Η Νίκη Αραμπατζή την ημέρα της ορκομωσίας της ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημία Πλατωνος

Πότε σας έγινε η πρόταση για τη θέση της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου;

Ήμουν διακοπές τον Αύγουστο στην όμορφη Λευκάδα μας όταν χτύπησε το τηλέφωνο και στην άλλη γραμμή ήταν ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος με ζήτησε επειγόντως στην Αθήνα να μιλήσουμε. Εκεί μου ανέθεσε την ευθύνη του σταθμού. Η τετραετής μου εμπειρία στην διοίκηση του σταθμού, η συμμετοχή μου σε άλλα ΔΣ παλαιότερα μα κυρίως η διοίκηση ενός γραφείου μαχόμενης δικηγορίας την οποία υπηρετώ απο 10 ετίας πιστεύω ότι ήταν τα κριτήρια επιλογής μου.

Πιστεύετε πως από τη θέση της προέδρου του συμβουλίου του σταθμού θα συμβάλλετε στην ποιότητα και γενικότερα στην ανασυγκρότηση του;

Ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης έχει ήδη εξωτερικεύσει τα σχέδια του για τον σταθμό λέγοντας ότι θέλει να τον καταστήσει πρωταγωνιστή στα αθηνοκεντρικά ζητήματα. Γενικά σκοπός μας είναι ο κάθε δημότης της πόλης πηγαίνοντας στη δουλειά, γυρίζοντας απο αυτή, στο αυτοκίνητο, στο σπίτι ή και στη δουλειά ακόμα να ακούει τον Αθήνα 9,84 να ενημερώνεται για τα δρώμενα στην πόλη, να έχει πλήρη και σφαιρική ενημέρωση του τι συμβαίνει στη χώρα, ποιες οι δράσεις του δήμου, τι λέει η Αντιπολίτευση και πολλά άλλα που επιτρέψετε μου να μην τα αποκαλύψω όλα τώρα!

Δώστε μας κάποια στοιχεία για το σταθμό σε προσωπικό, ακροαματικότητα και τα οικονομικά του εάν μπορείτε;

Ως προς τα οικονομικά γνωρίζετε ότι επιχορηγείται ως δημοτικός σταθμός απο τον δήμο Αθηναίων, έχουμε πολλούς έγκριτους δημοσιογράφους που δουλεύουν σκληρά απο κοινού με το διοικητικό προσωπικό για να κρατήσουμε το σταθμό ψηλά σε κύρος στην ενημέρωση. Πρόσφατη έρευνα τον κατατάσσει τρίτο σε ακροαματικότητα μεταξύ των ενημερωτικών εκπομπών του ραδιοφώνου.

Η Νίκη Αραμπατζή στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων δεύτερη μπροστά αριστερά

Είστε μια έγκριτη και γνωστή νομικός στην Αθήνα στοιχεία που συνέβαλαν στην εκλογή σας στο ΔΣ του Δήμου Αθηναίων, θέλετε να μας πείτε δύο λόγια γι αυτή την επαγγελματική σας διαδρομή;

Γι αυτή τη διαδρομή είμαι πολύ υπερήφανη και θα μπορούσα να μιλάω ώρες. Είχα την τύχη να δουλέψω απο φοιτήτρια σε ένα απο τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας απο το 2005 εως το 2015 και την εμπειρία αυτή δεν την αλλάζω με τίποτα όσο σκληρή, επίπονη κι αν ήταν. Σήμερα εχω συμπληρώσει 10 χρόνια μαχόμενης δικηγορίας (αστικής και ποινικής) είμαι δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω και έχω ασχοληθεί με πολλές υποθέσεις που παρουσιάζουν επιστημονικό και κοινωνικό ενδιαφέρον και ευχαριστώ τον κόσμο που με εμπιστεύτηκε στον χειρισμό των προβλημάτων του. Το ακροατήριο είναι μεγάλη αγάπη έχει μεγάλες δυσκολίες και άγχη αλλά δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Ένας λόγος που δεν με τρομάζει η διοίκηση είναι οι πολύ δύσκολες υποθέσεις που έχω χειριστεί μέχρι σήμερα και η εμπειρία που έχω αποκομίσει απο αυτές. Οπότε πάμε…δυνατά!

Θα συνεχίσετε να τα εργάζεστε ως νομικός κατά το διάστημα που θα ασκείτε τα καθήκοντα της Δημοτικής Συμβούλου και της προέδρου του ΔΣ του «Αθήνα 9, 84»;

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Η δικηγορία είναι ένα επάγγελμα που δεν εγκαταλείπει κάποιος εύκολα! Άλλωστε αυτό ξεκαθάρισα και στον δήμαρχο!! Η δικηγορία είναι το μέσο βιοπορισμού μου. Στο σταθμό είμαστε να προσφέρουμε την εμπειρία μας και τις προτάσεις μας να λύσουμε προβλήματα. Όχι για να λύσουμε τα δικά μας προβλήματα!

Τον Αύγουστο του 2019 στη παραλία της Λευκάδας, με τη μητέρα της Νικολέτα Σκιαδά, Ράνια Σέρβου και Κώστα Σκλαβενίτη.

Έχετε Λευκαδίτικη καταγωγή από τη μητέρα σας την αξιόλογη φιλόλογο κα Νικολέτα Σκιαδά, γνωρίζω πως λατρεύετε τη Λευκάδα και την επισκέπτεστε συχνά.

Τι σας αρέσει περισσότερο από το τόπο μας;

Στη Λευκάδα έρχομαι απο…τους πρώτους μήνες της ζωής μου ανελλιπώς μέχρι σήμερα!!! Θεωρώ ότι είναι ο τόπος καταγωγής μου. Η Λευκάδα είναι το μέρος όπου ξεκουράζομαι το καλοκαίρι. Λατρεύω στην Λευκάδα τις παραλίες της, τα όμορφα φυσικά της τοπία που είναι σαν πίνακες ζωγραφικής, και βέβαια τις «Γιορτές Λόγου και Τέχνης» κάθε καλοκαίρι!

Ποιοί άνθρωποι των Γραμμάτων του νησιού μας είναι οι αγαπημένοι σας;

Θέλει και ρώτημα; Αριστοτέλης Βαλαωρίτης και Άγγελος Σικελιανός.

Με τι ασχολείστε κατά τον ελεύθερο χρόνο σας;

Θα ήθελα πολύ να έχω ελεύθερο χρόνο αλλά η δικηγορία είναι απο μόνη της πολύ απαιτητικό επάγγελμα, πόσο μάλλον τώρα και με την διοίκηση του σταθμού. Γενικά μ αρέσει το θέατρο πολύ, ο χορός, και προσπαθώ να βάλω με το ζόρι στη ζωή μου τη γυμναστική.

Είστε νέα, δραστήρια, εργατική και «γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε» που έλεγε και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μια όμορφη γυναίκα…η οικογένεια είναι στα άμεσα σχέδια σας;

Φυσικά και είναι στα άμεσα σχέδια μου, νομίζω ότι είμαι σε μια δεκαετία ζωής που έχω δρομολογήσει κάποια πράγματα (επαγγελματικά) και πρέπει να δρομολογηθούν επιτέλους και τα προσωπικά!


Πηγή