Η Παρέμβαση του Αναστάσιου Μαρίνου στο Δημοτικό Συμβούλιο – Χωρίς να τον κατονομάσει, καλεί τον Γ.Αρμέν […]

  • Δελτίο Τύπου του επικεφαλής του συνδυασμού "ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ", κ. Αναστάσιου Μαρίνου, για την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρουσιάζουν οι επισημάνσεις του κ.Αναστάσιου Μαρίνου, αναφορικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές και τις δηλώσεις του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί αλλάζουμε τη Ζάκυνθο» , κ. Γιώργου Αρμένη , κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, ότι , «για μικρά συμφέροντα, προχωρούν σε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες… Ζακυνθινό εγκληματικό χέρι, βάζει τις φωτιές»

  • Ο κ. Μαρίνος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα , στην ασφάλεια των πολιτών, καλώντας το Δήμαρχο, να κινηθεί άμεσα προς αυτή τη κατεύθυνση, αντιμετώπισης ανάλογης μορφής φαινομένων, δηλώνοντας μάλιστα με νόημα, «Ο Δήμαρχος … πάει στη Βολίμα με συνοδεία»

Παρέμβαση για την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα στο νησί έκανε ο επικεφαλής του συνδυασμού "ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ" και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, κ. Αναστάσιος Μαρίνος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Μαρίνος απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Ζακύνθου, κ. Νικήτα Αρετάκη, τόνισε πως ο ίδιος στο παρελθόν είχε κάνει αίτημα για να υπάρχει στο νησί εκπαιδευμένος σκύλος της Αστυνομίας και του Λιμενικού, ο οποίος θα ελέγχει και θα κατευθύνει τις Αρχές σε περίπτωση που βρεθεί κάτι. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πορεία Προόδου" αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προστατευθεί το νησί, όπως επίσης και η ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό που θα υλοποιεί ειδικά επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση της μεγάλης παραβατικότητας. "Ήρθε η στιγμή οι κάτοικοι της Ζακύνθου να ξανανιώσουν ασφαλείς στον τόπο τους. Ο Δήμαρχος που έχει πάρει ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας στις τελευταίες εκλογές πρέπει να μπει μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια και όλοι οι υπόλοιποι να τον βοηθήσουμε στο συγκεκριμένο έργο. Προσωπικά έχω κάνει αίτημα στα συναρμόδια Υπουργεία στο παρελθόν και θεωρώ πως πλέον όλοι μαζί πρέπει να επιλύσουμε το εν λόγω ζήτημα που για εμένα είναι το υπ' αριθμόν ένα. Διότι είναι απαράδεκτο να φοβόμαστε μέσα στα σπίτια μας και ο Δήμαρχος να δηλώνει δημόσια πως πάει στη Βολίμα με συνοδεία" δήλωσε ο κ. Μαρίνος. Ο δημοτικός σύμβουλος παρενέβη και για το θέμα των τελευταίων πυρκαγιών στη Ζάκυνθο, αντιδρώντας όταν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ακούστηκε πως οι φωτιές μπαίνουν από… Ζακυνθινούς. "Όποιος έχει στοιχεία ότι οι πυρκαγιές μπαίνουν από Ζακυνθινά χέρια, τον παρακαλώ να τα προσκομίσει στον Εισαγγελέα. Αν δεν διαθέτει τέτοια στοιχεία, τοτέ καλό είναι να σωπάσει και να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά μην αποκλείοντας τίποτα. Από κει και πέρα όλοι οι Ζακυνθινοί περιμένουν τα αποτελέσματα από την έρευνα της ανακριτικής υπηρεσίας της Πυροσβεστικής, δεδομένου ότι αυτά έχουν καθυστερήσει αρκετά και το νησί κάθε χρόνο λαμπαδιάζει. Είναι απαραίτητο ταυτόχρονα να αλλάξει και το νομοθετικό πλαίσιο, έτσι ώστε να μην αποχαρακτηρίζονται οι δασικές εκτάσεις και όσοι συλλαμβάνονται για εμπρησμό να μην αφήνονται ελεύθεροι και να σουλατσάρουν όπου θέλουν, αλλά να μπαίνουν μέσα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!" ανέφερε ο κ. Μαρίνος. Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος υπογράμμισε πως στο νησί πρέπει να υπάρχει μόνιμα αεροσκάφος πυρόσβεσης (όπως έχει τα δύο πετζετέλ η Κεφαλονιά) και να ελεγχθεί που έχουν πάει όλα αυτά τα χρόνια τα χρήματα για την πολιτική προστασία και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.


Πηγή