Η Louis πουλάει πέντε ελληνικά ξενοδοχεία στην Blackstone – 2 στην Κέρκυρα.

Κοινωνία Η Louis πουλάει πέντε ελληνικά ξενοδοχεία στην Blackstone – 2 στην Κέρκυρα.

Tην πώληση πέντε ξενοδοχειακών της δραστηριοτήτων στην Ελλάδα σε επενδυτικά ταμεία ακινήτων που διαχειρίζεται η Blackstone ανακοίνωσε η Louis ple. Οι ξενοδοχειακές δραστηριότητες που πωλούνται αφορούν το «Grand Hotel» και το «Corcyra Beach» στην Κέρκυρα, το «Zante Beach» και το «Plagos Beach» στην Ζάκυνθο και το «Creta Princess Beach» στην Κρήτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Louis Hotels θα συνεχίσει να λειτουργεί τα πιο πάνω ξενοδοχεία υπό τη διεύθυνση της HIP, ξενοδοχειακή εταιρεία που ανήκει σε επενδυτικά ταμεία της Blackstone. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Louis ple, η Louis Hotels διατηρεί και διαχειρίζεται τις υπόλοιπες 21 ξενοδοχειακές της μονάδες στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η επιχειρηματική αξία (enterprise value) πάνω στην οποία βασίστηκε η ανωτέρω συναλλαγή συμφωνήθηκε στο ποσό των 178,6 εκατ. ευρώ.

Η καθαρή τιμή πώλησης και το λογιστικό κέρδος που θα προκύψει θα υπολογιστούν κατά την ολοκλήρωση της πώλησης που αναμένεται να λάβει χώρα κατά ή περί το τέλος του 2019 μετά τον διαχωρισμό των πωληθέντων δραστηριοτήτων μέσω μερικής διάσπασης. Η Louis Hotels θεωρεί την πολυετή και επιτυχημένη παρουσία της στην Ελλάδα ουσιώδους σημασίας και ως εκ τούτου προτίθεται να την ενισχύσει δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της διαχείρισης ξενοδοχείων. Σημειώνεται ότι, η ανωτέρω συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση έγκρισης από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού της Ελλάδας και την εκπλήρωση όλων των προνοιών της συμφωνίας.

Η υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία Leonidas Holdco S.ar.l. της Hotel Investment Partners που ανήκει στο Αμερικανικό επενδυτικό ταμείο της Blackstone, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την αναπτυξιακή προοπτική του τουρισμού της Ελλάδας, όπως σημειώνεται. Για τον ελληνικό τουρισμό ειδικότερα, η συμφωνία αυτή ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω αναβάθμιση των συγκεκριμένων ξενοδοχείων που σημαίνει αύξηση του ποιοτικού τουρισμού, εσόδων και επακόλουθη οικονομική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό και τη δυναμική του και την ίδια στιγμή ανοίγει την ‘πόρτα’ και σε άλλους επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Για τον όμιλο Louis η συμφωνία αυτή υπογραμμίζεται ότι αυτή συνεργασία εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας αλλά και την προοπτική των ξενοδοχείων καθώς η εταιρεία συνεχίζει να διατηρεί το management/ διαχείριση. Πρόκειται για μία στρατηγική συνεργασία που ο όμιλος προσβλέπει όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο μέλλον. Η Louis Hotels διατηρεί επίσης 4 ξενοδοχεία στην Ελλάδα από τα οποία τα 2 είναι ιδιόκτητα και βρίσκονται στη Κέρκυρα. Τέλος, ο όμιλος Louis, ισχυροποιείται οικονομικά καθώς μειώνει δραστικά τις δανειακές του υποχρεώσεις προκειμένου να αναπτυχθεί και να επενδύσει τόσο στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων κυρίως σε Ελλάδα όσο και σε άλλες δραστηριότητες στον ευρύτερο κλάδο της φιλοξενίας.


Πηγή