«Θα μιλήσει κανείς θεσμικός φορέας της Κέρκυρας για τον Ερημίτη;», γράφει ο Σπύρος Ρίκος.

Περιβάλλον «Θα μιλήσει κανείς θεσμικός φορέας της Κέρκυρας για τον Ερημίτη;», γράφει ο Σπύρος Ρίκος.

Μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ότι θα προχωρήσει η επένδυση στον Ερημίτη και σε συνάρτηση με τις δηλώσεις που είχαν προηγηθεί από τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, βλέπουμε ότι έχει μπει για τα καλά στο κάδρο η υπόθεση αξιοποίησης του Ερημίτη.

Μόνο που έχουμε δεδομένα.

1) Το διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ που εκτός από το δικαίωμα χρήσης επί της επιφανείας, παραχωρεί και την ιδιοκτησία, κάτι που βρήκε αντίθετους και τους Νεοδημοκράτες
2) Με το επικείμενο νομοσχέδιο για την αξιοποίηση αιγιαλών και παραλιών αλλάζουν άρδην τα πράγματα και πλέον θα βλέπουμε τον Ερημίτη με τα κύλια αφού σύμφωνα με πληροφορίες στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι: «Στις περιπτώσεις στρατηγικών επενδύσεων, δίνεται η δυνατότητα απευθείας παραχώρησης στον επενδυτή του αιγιαλού και της παραλίας που βρίσκεται όχι μόνο σε επαφή με το ακίνητο, αλλά και σε παρακείμενο χώρο».
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα βλέπουμε στη Κέρκυρα να επικρατεί σιέστα. Στη πολιτική παίζει σημαντικό ρόλο το timing, στη προκειμένη περίπτωση το πότε θα αντιδράσει κάποιος πριν διαμορφωθεί ένα κλίμα και συνθήκες οι οποίες δύσκολα ανατρέπονται.
Υπ’ αυτή την έννοια ανακύπτουν εύλογα ερωτήματα, που είναι οι Βουλευτές μας; Συμφωνούν ή διαφωνούν; Που είναι η Περιφερειάρχης και η Περιφερειακή αρχή και οι υπόλοιποι συνδυασμοί του Περιφερειακού Συμβουλίου; Τι κάνει ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας; Που βρίσκονται οι Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ, Κ.Κ.Ε και οι λοιπές; Ο μόνος που αντέδρασε μέχρι σήμερα είναι ο πρώην Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος.
Καλό θα είναι να γνωρίζουμε τις θέσεις τους, είτε συμφωνούν, είτε αντιδρούν σε μια τέτοια προοπτική και βεβαίως γιατί αντιδρούν;

Θέλουμε βεβαίως τις επενδύσεις στο τόπο μας, αλλά με προϋποθέσεις.


Πηγή