Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Τώρα έχω δικαίωμα να μιλήσω!»

Το σύστημα της συκοφάντησης με «δίκασε» 1000 φορές. «Δίκασε» εμένα», «δίκασε» τη γενιά μου, «δίκασε» τη Λειβαθώ. Συκοφάντησαν και «καταδίκασαν» άξιους ανθρώπους, έντιμους Δημάρχους, αξιοπρεπή Δημοτικά Συμβούλια, μια κοινωνία ολόκληρη, τη Λειβαθώ.

Σήμερα κριθήκαμε εκεί που έπρεπε, από την Ελληνική Δικαιοσύνη και απαλλαγήκαμε από κάθε κατηγορία. Δεν υπεράσπισα τον εαυτό μου, υπεράσπισα τους ανθρώπους που συνεργάστηκα, υπεράσπισα τον τόπο μου, την κοινή μας ιστορία.

Δεν περιμένω να μου ζητήσουν συγνώμη. Περιμένω όμως να ζητήσουν συγγνώμη από όσους πλήγωσαν, τραυμάτισαν, προσέβαλλαν. Να ζητήσουν συγνώμη από τις οικογένειες τους, από τα παιδιά τους. Από όλους αυτούς που τόσα χρόνια, βάρβαρα έθιξαν. Εγώ κοιτάω μπροστά.

Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου, η αθώωση της Λειβαθούς είναι δικαίωση μιας ολόκληρης αυτοδιοικητικής γενιάς. Δεν αφορά μόνο εμένα, αφορά όλους όσους ασχολήθηκαν με την Αυτοδιοίκηση στα νησιά μας, πριν τη σύσταση του Δήμου Κεφαλονιάς. Είναι η δικαίωση μιας γενιάς και ενός έργου.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας συμπαραστάθηκαν, τους τόσους πολλούς. Θέλω να ευχαριστήσω μια κοινωνία που μας πίστεψε.

Θεόφιλος Μιχαλάτος


Πηγή