Κέρκυρα: Ένταση στον Παιδικό Σταθμό Καρουσάδων – Νοσηλεύτηκε η Διευθύντρια – Παρέμβαση της Αστυνομίας.

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Ένταση στον Παιδικό Σταθμό Καρουσάδων – Νοσηλεύτηκε η Διευθύντρια – Παρέμβαση της Αστυνομίας.

Ένταση επικράτησε το πρωί στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Καρουσάδων με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η νοσηλεία της Διευθύντριας του Παιδικού Σταθμού και η παρέμβαση των Αστυνομικών του Α.Τ. Καρουσάδων.

Όλα ξεκίνησαν όταν επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό μέλη του Τοπικού Συμβουλίου μαζί με εργάτες για να κάνουν παρεμβάσεις στην αποθήκη τροφίμων του παιδικού σταθμού προκειμένου να ανοιχτεί μια εσωτερική πόρτα. Οι ενέργειες αυτές βρίσκουν αντίθετο τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου, καθώς όπως ισχυρίζεται σύμφωνα με το ΠΔ 99/2017 άρθρο 2 παράγραφος 4Α χρειάζεται αναθεώρηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του παιδικού σταθμού όταν γίνονται διαρρυθμίσεις.

Στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων αυτοψία των χώρων από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι τροποποιήσεις είναι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις που διέπουν την λειτουργία του σταθμού.

Καθώς επίσης θα πρέπει να ελεγχθεί ως προς την ισχύ του το πιστοποιητικό πυρασφάλειας στο ισόγειο του σταθμού που έχει καταγραφεί ως αποθήκη τροφίμων.

Η υπόθεση αυτή του παιδικού σταθμού Καρουσάδων θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των άλλων στην αυριανή συνάντηση που θα έχει η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου με τον Δήμαρχο του Βορρά Γ. Μαχειμάρη.


Πηγή