Κέρκυρα: Η διαμαρτυρία μελών Queer Corfu και η απάντηση του Δ. Μεταλληνού.

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Η διαμαρτυρία μελών Queer Corfu και η απάντηση του Δ. Μεταλληνού.

Μέλη της Queer Corfu βρέθηκαν το πρωί στην Ιόνιο Βουλή όπου θέλησαν να διαμαρτυρούν για την τοποθέτηση ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δημήτρη Μεταλληνό.

Σύμφωνα με τους ίδιους αφορμή υπήρξε η υπογραφή του κ. Μεταλληνού σε επιστολή 37 ακαδημαϊκών και επιστημόνων στήριξης του Μητροπολίτη Μόρφου, Νεόφυτου. Ο Μητροπολίτης είχε υποστηρίξει πως τα ομοφυλόφιλα παιδιά συνδέονται με τον τρόπο που οι γονείς τους επιλέγουν να κάνουν σεξ την περίοδο της εγκυμοσύνης της γυναίκας.

Όπως δήλωσαν τα μέλη της Queer Corfu: «Ο Δημήτριος Μεταλληνός δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κερκυραίων Δήμος, στα πλαίσια της «επιστημονικής» του κατάρτισης, υπέγραψε επιστολή στήριξής του Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου, ο οποίος είχε δηλώσει «ότι ένα παιδί γεννιέται ομοφυλόφιλο επειδή κάποτε η μητέρα του έκανε πρωκτικό σεξ με τον πατέρα του και της άρεσε». Οι ομοφοβικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου προκάλεσαν την διερεύνηση του θέματος από την Κυπριακή Αστυνομία κατόπιν εντολής του Γενικού Εισαγγελέα Κύπρου. Στην επιστολή τους με ημερομηνία 19/08/2019 οι 37 επιστήμονες που την υπογράφουν, αναφέρουν μεταξύ άλλων «Κατηγορούν τον Μητροπολίτη Μόρφου για ρατσισμό επειδή σε συγκέντρωση Χριστιανών είπε τα αυτονόητα, αυτά που πιστεύει η Εκκλησία και αυτά που παραδεχόταν η κοινωνία μας (σε Ελλάδα και Κύπρο) μέχρι πριν από λίγα χρόνια για την ‘κατά φύσιν’ και ‘παρά φύσιν’ σεξουαλική σχέση, για την ομοφυλοφιλία και για τις εκτρώσεις. Ο επίσκοπος Μόρφου έδωσε πιθανή επιστημονική εξήγηση της ομοφυλοφιλίας χωρίς να προσβάλει πρόσωπα. Για την Εκκλησία, όλα τα πρόσωπα είναι εικόνες Χριστού, άρα ιερά και αξιαγάπητα, η αμαρτία όμως δεν είναι αποδεκτή διότι καταστρέφει τον άνθρωπο. Ένας επίσκοπος ομιλεί με αγάπη στο ποίμνιό του, θέλοντας να το διαφυλάξει!»
Ως QueerCorfu, δεν ανεχόμαστε κανένα άτομο που τοποθετείται ενάντια στα δικαιώματά μας και την ίδια μας την ύπαρξη, πόσο μάλλον με τη χρήση ψευδοεπιστημονικών επιχειρημάτων. Τέτοιες αντιλήψεις είναι αναχρονιστικές, σκοταδιστικές και αντιδημοκρατικές. Εδώ και χρόνια μάλιστα ο συγκεκριμένος καθηγητής κάνει πολιτική κατήχηση στα μαθήματά του χαρακτηρίζοντας τη Χρυσή Αυγή ως «το πιο επαναστατικό κόμμα». Δυστυχώς, όπως έχει δείξει η ιστορία, η δεξιά και το καπιταλιστικό σύστημα γενικότερα υποθάλπουν το μικρόβιο του φασισμού και προάγουν την καταπίεση και την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Η απάντηση του Δημήτρη Μεταλληνού

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός τόνισε τα εξής: «Προέρχομαι από μια δημοκρατική οικογένεια που σεβόμαστε τις δημοκρατικές αρχές, οι οποίες υπερβαίνουν ακόμη και τις χριστιανικές. Είχα ένα παράπονο. Θα ζητούσα από κάποιους ανθρώπους που με λοιδορούν τις τελευταίες μέρες , λες και εγώ δεν έχω οικογένεια, τουλάχιστον να με έπαιρναν ένα τηλέφωνο. Ειλικρινά δεν γνώριζα όλο αυτό το bulling που υπέστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ήθελα λοιπόν, για ένδειξη καλής στάσης, μια δημόσια συγνώμη τουλάχιστον. Σκυλεύτηκα, στηλιτεύτηκα σαν ο τελευταίος και τότε κατάλαβα πως θα μπορούσα να βρεθώ στην θέση αυτών των ανθρώπων που λανθασμένα το λέει ο Μητροπολίτης Μόρφου που χρησιμοποίησε μια φράση. Όμως το εξήγησε. Εμένα όταν μου ζητήθηκε η στήριξη στον Μητροπολίτη Μόρφου ο οποίος αγωνίζεται με ελληνοκυπρίους και τουρκοκυπρίους, ο κ. Σαρλής γνωρίζει το ανοιχτό μαρτύριο που υπέστη ο κυπριακός λαός, άκουσα για κάποιες αρχές του σε μια ιδιωτική συζήτηση, μια βλακώδη φράση που ελέχθη εν τη ρύμη του λόγου όχι σε γραπτό λόγο. Πρέπει να προσέχουμε όλοι το λόγο μας διότι απομονώνονται ακόμη και οι ιδιωτικές συζητήσεις. Η εκκλησία αγαπά και σέβεται τον καθένα, αλλά δε μπορεί όμως να αποδεχθεί και την ασθένεια του καθενός, ενώ η εκκλησία έχει ξεκαθαρίσει ποιους θεωρεί υγιείς. Υποστηρίζουμε την ελευθερία του λόγου. Ο χώρος της εκκλησίας έχει τις δικές της αρχές που δεν μπορούν να επιβληθούν σε όσους δεν το επιθυμούν. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Δεν μπορεί κανένας να προκαλεί σε παρελάσεις, μεταμφιεσμένος σε κληρικό ή να έχει σύμβολα της εκκλησίας, είτε ως εσώρουχα είτε στα γεννητικά του όργανα. Να αναγνωρίσουμε την διαφορετικότητα κάποιων οι οποίοι δε σέβονται την διαφορετικότητα της δική μας. Ναι στην ελευθερία του λόγου μέχρι του σημείου εκείνου που δεν προσβάλλει στην ελευθερία του άλλου. Θα στηρίζω όποιον συμπολίτη καταδιώκεται για τις ιδέες του αρκεί να εδράζονται στο σύνταγμα της χώρας».

Η θέση των Επικεφαλής των παρατάξεων

Καταψήφισε την πρόταση για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δ. Μεταλληνό η παράταξη «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» με Επικεφαλής τον Λευτέρη Μαρκάτη.

Ο Επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα η Κέρκυρα» Γιώργος Καλούδης δήλωσε: «Αποδοκιμάζουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες απόψεις που φέρει ο κ. Μεταλληνός. Θεωρώ ότι ο αγαπητός προτεινόμενος για την προεδρία κ. Μεταλληνός, θα πρέπει να κάνει μια δήλωση διαχωρισμού. Ο πρόεδρος πρέπει να έχει τις μεγαλύτερες αποδοχές στο πρόσωπό του αλλά αυτό δεν γίνεται έτσι. Είμαστε στην περίοδο του hard rock. Προτείνουμε δήλωση διαχωρισμού. Σε αυτά δεν πάει είσαι καλό παιδί».

Η Επικεφαλής του συνδυασμού «Κέρκυρα 180 μοίρες» Μαρία Δρυ τόνισε: «Δίνουμε την δυνατότητα στον κ. Μεταλληνό να εκφραστεί. Δε θα στηρίξουμε όμως δηλώσεις ξένες προς εμάς. Είμαστε ό,τι ψηφίζουμε».

Τέλος ο κ. Γιώργος Καρύδης Επικεφαλής του συνδυασμού «Κερκυραϊκή Συμμαχία» τόνισε: «Όσον αφορά στην ουσία, αποδοκιμάζω πλήρως και κατηγορηματικά την θέση του επισκόπου Μόρφου και όσους την ενστερνίζονται. Από την άλλη ο καθένας μπορεί να εκφράζεται δημόσια».


Πηγή