Κέρκυρα: Καταδικάζει τα επεισόδια στον Παιδικό Σταθμό Καρουσάδων ο Σύλλογος των ΟΤΑ.

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας Κέρκυρα: Καταδικάζει τα επεισόδια στον Παιδικό Σταθμό Καρουσάδων ο Σύλλογος των ΟΤΑ.

Πρωτοφανές επεισόδιο σε βάρος εργαζόμενης στον Παιδικό Σταθμό Καρουσάδων καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας. Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα ανέδειξε χθες πρώτο το Corfutvnews.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που δημοσιοποίησε: «το περιστατικό σημειώθηκε εχθές 5-9-2019 στον παιδικό Σταθμό Καρουσάδων όταν κατά τις πρωινές ώρες , σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα αποτελούμενη από τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου & μέλη του Τ. Συμβουλίου Καρουσάδων και εργάτες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας εισήλθαν στον χώρο που λειτουργεί ο παιδικός σταθμός Καρουσάδων του οποίου η χρήση η ευθύνη και η άδεια λειτουργίας ανήκει στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας και απαίτησαν να προβούν σε δομικές επεμβάσεις στο κτίριο χωρίς έγκριση και έγγραφα από τον αρμόδιο Οργανισμό.

Η υπεύθυνη υπάλληλος, Προϊσταμένη του παιδικού Σταθμού που της εμπιστεύονται οι Δημότες τα παιδιά τους και κάνει λειτούργημα για πάνω από 20 χρόνια , στην προσπάθεια της να ζητήσει τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις και έγγραφα που θα δικαιολογούσαν την παρουσία και την αρμοδιότητα των παρόντων, έγινε αποδέκτης σκαιούς και αυταρχικής συμπεριφοράς , λεκτικών επιθέσεων , πετάγματος του γραφείου και των εγγράφων της με αποτέλεσμα να πάθει κρίση πανικού, να κληθεί ιατρός και η αστυνομία.

Δεν επιτρέπουμε σε κανένα ,να εισβάλει στον χώρο που εργάζονται συνάδελφοι προσπαθώντας να ασκήσουν τα καθήκοντα τους και να βρίσκονται αμυνόμενοι σε επιθέσεις ατόμων, που ούτε αρμοδιότητα ούτε νόμιμη ιδιότητα έχουν να βρίσκονται και πολύ περισσότερο να επεμβαίνουν στον χώρο.

Υπάρχουν διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο για την διοίκηση και τον τρόπο λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών,υπάρχουν άδειες λειτουργίας που βασίζονται στην υφιστάμενη κατάσταση των κτιρίων που έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από τα αρμόδια υπουργία και δεν δικαιούται κανένας να παρεμβαίνει αυθαίρετα και ανεύθυνα ούτε να επιτίθεται λεκτικά και να προπηλακίζει τον αρμόδιο υπάλληλο που κάνει την δουλειά που υποχρεούται.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε το συμβάν, περιμένουμε την καταδίκη του επεισοδίου και από τις αρμόδιες Δημοτικές αρχές και δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα στην συνάδελφο δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια συμπεριφορά σε κανένα και επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια μας».


Πηγή