ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΗΣ: Πρέπει να είμαστε όλοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

30 /9/2019, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΜΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Συνδημότες και συνδημότισσες, διανύουμε καιρούς δύσκολους και αυτό δεν αποτελεί είδηση, γιατί βιώνουμε από πρώτο χέρι αυτά που συμβαίνουν.

Όμως, γεγονότα όπως οι ¨φυσικές καταστροφές¨ που συμβαίνουν σε περιοχές του δήμου μας, επαναληπτικά με περιοδικότητα προβλεπόμενη και με δυνατότητα χρονικής προσέγγισης, οι οποίες καθιστούν πληθυσμό συμπολιτών μας μόνιμο θύμα τους, καταστρέφοντας τις περιουσίες τους και απειλώντας τη ζωή τους, μας αναγκάζουν και μας υποχρεώνουν να φωνάξουμε με απόφαση…: ΩΣ ΕΔΩ!

Αναφερόμαστε στις πρόσφατες πλημμύρες σε Δρακοπουλάτα, Βασιλοπουλάτα, Αγία Ευφημία, αλλά και σε παλαιότερες σε Πουλάτα και Καραβόμυλο.

Τέτοια γεγονότα, που στην πραγματικότητα δεν αποτελούν φυσικές καταστροφές, αλλά προκαλούνται από ανθρώπινες ενέργειες και παραλείψεις, που έχουν ως άμεσες αποδέκτες τις ίδιες τις ζωές μας και τη συνέχειά τους σε τούτους τους τόπους(ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΜΑΣ!), μας συστρατεύουν απέναντί τους και εναντίον τους.

Τέτοιο γεγονός συνιστά και η παραχώρηση των θαλασσών μας σε εταιρίες εξόρυξης υδρογονανθράκων, οι οποίες βιαστικά προχωρούν στην καταστρεπτική τους δράση στους κόλπους του Πατραϊκού και της Κυπαρισσίας, για να προλάβουν το μεγάλο κύμα αντιδράσεων που φουσκώνει ολοένα και απειλεί με την αναστολή των ενεργειών τους.

Αυτά τα κεφαλαιώδη για μας ζητήματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 30 του Σεπτέμβρη, απαιτούν την αθρόα προσέλευσή μας και τη συμμετοχή μας, εκφράζοντας απόψεις και θέσεις για τα κοινά μας συμφέροντα.

Συμφέροντα που εξυπηρετούνται με την οριστική λύση του προβλήματος των ¨φυσικών καταστροφών¨ στις πληγείσες περιοχές του δήμου μας και με την αναστολή έως την ακύρωση της εκτέλεσης των συμβάσεων για τις εξορύξεις στο Ιόνιο, αλλά και γενικότερα στις ελληνικές θάλασσες.

Επιβάλλουν οι συνθήκες οι πολίτες να δηλώσουμε παρόντες στις μεγάλες αποφάσεις!

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ


Πηγή