Κινητοποίηση για το κλίμα με μια μικρή συμβολική διαμαρτυρία στην Σάμη

Η εβδομάδα που διανύουμε – από σήμερα 20 και μέχρι τις 27 Σεπτέμβρη- είναι αφιερωμένη στο κλίμα.

Με αφορμή την διάσκεψη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη βγαίνουν στο δρόμο για να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή των παιδιών που διεκδικούν το στοιχειώδες: το μέλλον τους.

Μια μικρή συμβολική διαμαρτυρία για το κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα και στην Σάμη. Μια ομάδα από Γερμανούς ποδηλάτες που βρίσκονται στο νησί, έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στους μαθητές με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Έκαναν ποδηλατάδα στους δρόμους της Σάμης, έχοντας κρεμάσει πάνω τους πλακάτ με μηνύματα για την κλιματική κρίση και χτυπώντας δυνατά τα κουδουνάκια από τα ποδήλατα τους!

Μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης ενάντια στις εξορύξεις συναντηθήκαμε μαζί τους και τους ενημερώσαμε για τον εξορυκτικό όλεθρο που απειλεί τα νησιά του Ιονίου και όχι μόνο. Ποδηλατώντας παρέα, καταλήξαμε στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Σάμης όπου είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο προαύλιο με τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου, τόσο για την κλιματική κρίση όσο και για τις επερχόμενες εξορύξεις στο Ιόνιο.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον λυκειάρχη κ. Παναγή Βασιλάτο για την θερμή υποδοχή και τους μαθητές για το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση τους.

*Το κίνημα FridaysForFuture που ξεκίνησε από τη νεαρή Greta Thunberg εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο τον μαθητικό και όχι μόνο κόσμο. Κάθε Παρασκευή εδώ και πάνω από ένα χρόνο, νεαροί μαθητές σε όλο τον κόσμο, αυτοί που αύριο θα επωμιστούν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, απεργούν από τα μαθήματά τους και ζητούν από τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Απαιτούν παύση της χρήσης των ορυκτών καυσίμων, κλιματική δικαιοσύνη και άμεσες δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς -Ιθάκης περιμένει τους μαθητές των νησιών μας και όχι μόνο, για να διεκδικήσουμε μαζί ένα μέλλον με κλιματική δικαιοσύνη, χωρίς τις καταστροφικές νέες εξορύξεις υδρογονανθράκων στην ίδια την θαλάσσια "γειτονιά" μας.

Ραντεβού σήμερα στις 7μμ, στην 6η Ανοιχτή Συνέλευση, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αργοστόλι . Να είμαστε όλοι εκεί!

Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων

P90920 123019P90920 123019P90920 123019P90920 123019


Πηγή