ΛΑ.ΣΥ.: «Υποκριτική η στάση της Δημάρχου, Μερόπης Υδραίου».

Δήμος Κέρκυρας ΛΑ.ΣΥ.: «Υποκριτική η στάση της Δημάρχου, Μερόπης Υδραίου».

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, με αφορμή την πρώτη ειδική συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στο κτίριο της Ιονίου Βουλής.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για την εκλογή του Προεδρείου, αλλά και των Επιτροπών (Οικονομικής και Ποιότητας Ζώης), ενώ χαρακτηρίζεται υποκριτική η στάση της Δημάρχου, Μερόπης Υδραίου, αναφορικά με το γεγονός ότι 6 στις 10 παρατάξεις δεν θα έχουν εκπρόσωπο στις Επιτροπές αυτές.

Η ΛΑ.ΣΥ. στην ανακοίνωσή της παίρνει θέση και για το θέμα, το οποίο προέκυψε με την στήριξη του Δημήτρη Μεταλληνού στον Μητροπολίτη Μόρφου, Νεόφυτου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Την Κυριακή 1 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε η πρώτη και ειδική συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών του προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απείχαν από τις δύο αυτές ψηφοφορίες εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο και με τις τελευταίες αλλαγές της ΝΔ, επί της ουσίας δίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα ρόλο διακοσμητικό.

Για το προεδρείο
Είναι ορισμένο ότι τα τρία μέλη θα προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τις τρεις πρώτες παρατάξεις και μάλιστα στις συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, εισάγοντας ο Πρόεδρος μόνο τις θέσεις της πλειοψηφούσας παράταξης. Έτσι οι υπόλοιποι απλά καλούνται να επικυρώσουν την επιλογή των παραπάνω.

Για τις δύο επιτροπές, Οικονομική και Ποιότητας ζωής
Αντίστοιχα και σε αυτές, οι αλλαγές που έγιναν μέσα στον Αύγουστο από την κυβέρνηση της ΝΔ, δίνουν την απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη της Δημάρχου επί της ουσίας αλλοιώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Πριν ακόμη πάμε στη σημερινή ψηφοφορία όλοι γνωρίζαμε ποιες παρατάξεις θα κατείχαν τις έδρες των επιτροπών και απλά έμενε και πάλι η επικύρωση από τους υπολοίπους που ελέω νόμου είχαν ήδη αποκλειστεί.

Το αποτέλεσμα είναι οι 6 από τις 10 παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να μένουν εκτός αυτών των επιτροπών.

Η τοποθέτηση της Δημάρχου «θα θέλαμε να συμμετέχουν όλοι αλλά δεν το επιτρέπει ο νόμος» είναι υποκριτική. Ήταν η παράταξή της, όπως και άλλες… που προεκλογικά σήκωναν τον κίνδυνο του “χάους” από την έτσι και αλλιώς κολοβή απλή αναλογική του νόμου Κλεισθένη. Ήταν η ίδια που συναντήθηκε κατά προτεραιότητα με τον Υπoυργό Εσωτερικών για την «κυβερνησιμότητα» των Δήμων. Δηλαδή συμφώνησε και με το παραπάνω για τις αντιδραστικές αλλαγές της ΝΔ, για τις οποίες τώρα λυπάται.

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε για το κείμενο στήριξης του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μεταλληνού σε όσα είπε ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος σημειώνουμε ότι καταδικάζουμε τις αντιδραστικές και αντιεπιστημονικές αντιλήψεις του Μητροπολίτη. Όσοι έχουν βάλει την υπογραφή τους σε αυτό το κείμενο στην πραγματικότητα στηρίζουν αυτές τις αντιλήψεις.

Οι πολιτικές θέσεις των δημοτικών συμβούλων είναι γνωστές ακόμη από την προεκλογική περίοδο και όχι μόνο, βαρύνουν αυτούς προσωπικά αλλά και τις παρατάξεις που τους φιλοξενούν. Αντιπαλεύουμε πολιτικά και κινηματικά όποιες αντίθετες απόψεις και πολύ περισσότερο ρατσιστικές και μισαλλόδοξες τοποθετήσεις.

Θεωρούμε υποκριτική τη στάση παρατάξεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που ζήτησαν από τον κ. Μεταλληνό «αυτοκριτική» έτσι ώστε τελικά να τον υπερψηφίσουν. Άραγε αν έλεγε ότι έκανε λάθος θα συμφωνούσαν με την γενική πολιτική του τοποθέτηση όπως αυτή περιγράφηκε και στην παρέμβασή του; (!!!) Θα συμφωνούσαν δηλαδή με την αντίληψη περί «υγειών» και «ασθενών» στην κοινωνία μας; Εμείς όχι.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα επιδιώξει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού. Στόχος μας είναι να μεταφέρονται στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και μαζί με όλους όσους πλήττονται να διεκδικούμε λύσεις».


Πηγή