Λ. Μαχαιρίτσας: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο.

Κοινωνία Λ. Μαχαιρίτσας: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο.

Πλήθος κόσμου συνόδεψε σήμερα στην τελευταία του κατοικία τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης έχασε τη μάχη με τη ζωή στο εξοχικό του στο Βόλο σε ηλικίας 63 ετών βυθίζοντας σε θλίψη συνεργάτες και αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Στην κηδεία του, που τελέστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κοιμητήριο Ζωγράφου βρέθηκαν εκτός από δεκάδες καλλιτέχνες και θαυμαστές του, φίλοι του που θέλησαν να είναι εκεί στην «τελευταία πράξη» μιας γεμάτης ζωής.

Με μάτια γεμάτα δάκρυα, με στίχους τραγουδιών του στα χείλη, με ένα τριαντάφυλλο στο χέρι, άνθρωποι όλων των ηλικιών ήθελαν να συμπαρασταθούν στην μονάκριβη κόρη του και τη σύζυγό του, ήθελαν να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή του κολλητού του Διονύση Τσακνή. Ο τελευταίος, μην μπορώντας να κρατήσει το λυγμό του ξεστόμισε ένα σπαρακτικό «Θα μου λείψεις, σε αγαπάω Λάρυ» και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.Η κηδεία του Λαυρέντη, έγινε ακριβώς όπως ήθελε η οικογένειά του, λιτά και διακριτικά. Στο Κοιμητήριο Ζωγράφου έδωσε το παρών και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και αρκετά μέλη του ΚΚΕ.

Με θολά μάτια και μεγάλες αγκαλιές οι φίλοι του Λαυρέντη, καλλιτέχνες της γενιάς του, αλλά και νεότεροι κοιτούσαν σαστισμένοι το πλήθος κόσμους που κατέκλυσε το χώρο, μην μπορώντας και ο ίδιοι να πιστέψουν ότι σε αυτή τη συγκέντρωση ο μόνος που έλειπε ήταν εκείνος.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που βρέθηκαν στο Κοιμητήριο ήταν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Ράντου, o Διονύσης Σαββόπουλος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο Γιάννης Κότσιρας, Γιώτα Νέγκα, ο Γιώργος Κιμούλης, η Βάσια Τριφύλλη, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Ιεροκλής Μιχαϊλίδης, ο Μπάμπης Στόκας, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Νίκος Αλιάγας, η Ελεωνόρα και ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, η Μαρία Σολωμού, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Στέλιος Ρόκος, η Κατερίνα Κούκα, η Άβα Γαλανοπούλου και η Τάνια Τσανακλίδου.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ: https://www.in.gr –Νατάσα Μαστοράκου


Πηγή