Μήνυμα Διον. Καλαματιανού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί μια ελπιδοφόρα αρχή.

Ένας νέος κύκλος ζωής αρχίζει γεμάτος όνειρα, αξίες, μόρφωση και δημιουργική διάθεση για πρόοδο στην παιδεία.

Μια παιδεία στην υπηρεσία του ανθρώπου και του πνεύματος και όχι ενός απρόσωπου συστήματος.

Όραμα όλων μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός σχολείου που θα προσφέρει στα παιδιά μας όχι στείρες γνώσεις, αλλά μια ολόπλευρη, μια ολιστική προσέγγιση για την εκπαίδευση.

Το σχολείο, ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου καλείται να στηρίξει και να εμπνεύσει, ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν εντιμότητα, υπευθυνότητα, πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των στόχων και των προσανατολισμών της παιδείας μας.

Ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα για τους μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης όλων των βαθμίδων. Σας υποδεχόμαστε με μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά. Οι δάσκαλοι και καθηγητές σας, οι συμμαθητές και συμμαθήτριές σας θα γίνουν η δεύτερη μεγάλη οικογένειά σας.

Παράλληλα, απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε και αυτή η χρονιά να είναι δημιουργική. Είναι αλήθεια πως πολλές φορές οι διδάσκοντες καλούνται να υλοποιήσουν το έργο τους με πολλές αντιξοότητες, χωρίς παρόλα αυτά να χάνουν ούτε μια στιγμή την αίσθηση και τη σπουδαιότητα των ηθικών αξιών, ως εφόδια για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

Συμπαραστάτες και αρωγοί, όμως, είναι και οι γονείς που δίνουν από την πλευρά τους τον δικό τους αγώνα, διασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, που θα οδηγήσουν τα παιδιά τους στην πρόοδο. Και σ‘ αυτούς, λοιπόν, θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη.

Ως βουλευτής του νομού Ηλείας δεσμεύομαι να είμαι πάντα στο πλευρό σας. Στόχος μου είναι η διαρκής και αγαστή συνεργασία με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, έτσι ώστε να επιλύονται προβλήματα, αλλά και να προωθούνται προτάσεις, οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα της παιδείας μας.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός

Βουλευτής Ν. Ηλείας

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Πηγή