Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Κλειστ […]

Η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη σε Κερί και Αγαλά ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν καεί 2 οικίες και η σκεπή ενός ξενοδοχείου. Η επιχείρηση κατάσβεσης γίνεται πλέον μόνο από ξηράς , με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί σημαντικά, ενώ τα μέσα από αέρος , έχουν αποχωρήσει Να σημειωθεί ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από όλη την Ελλάδα, αυτή τη στιγμή στο νησί επιχειρούν 30 οχήματα, 80 πυροσβέστες και 35 άνδρες , πεζοπόρο τμήμα από Θεσσαλονίκη, ενώ στο νησί λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα έφτασε με ελικόπτερο και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι οι πολλές διάσπαρτες εστίες που μπορούν να αναζωπυρωθούν ανά πάσα στιγμή, ενώ τρία είναι τα ενεργά μέτωπα. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες και μετά την εκκένωση των 2 χωριών Αγαλά και Κερίου, στο Κερί τόπος συγκέντρωσης των κατοίκων έχει οριστεί η Λίμνη Κερίου ενώ στον Αγαλά βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι καθώς και το ΚΤΕΛ Ζακύνθου μιας και λεωφορεία του βρίσκονται στην περιοχή , σε περίπτωση που χρειαστεί να μετακινηθούν οι κάτοικοι. Από τον Δήμο Ζακύνθου ανακοινώνεται ότι μετά από απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου, για αύριο 16 Σεπτεμβρίου 2019 ,το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Κερίου θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης δεν θα εκτελεστούν με τα μέσα μεταφοράς οι μετακινήσεις των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,για τα χωριά Κερί και Αγαλά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τεράστια είναι η προσπάθεια που καταβάλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι εθελοντικές οργανώσεις και οι κάτοικοι των περιοχών που ακόμη και αυτή την ώρα δοκιμάζονται.

Στο νησί βρίσκεται ήδη η Περιφερειαρχης Ιονίων Νήσων κ.Ρόδη Κράτσα, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ.Γιώργος Στασινόπουλος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν και είναι δίπλα σε αυτή τη προσπάθεια που καταβάλλεται, δήλωσε:

«Σε κίνδυνο παραμένουν και το Κερί και ο Αγαλάς, ενώ πριν λίγη ώρα έφτασαν κι άλλα πεζοπόρα τμήματα. Στο νησί ήρθε και η Περιφερειάρχης ΠΙΝ η κ. Κράτσα, ενώ ο Γ.Γ.Π.Π κ. Χαρδαλιάς μαζί με τους πιλότους των εναέριων μέσων, συνεδριάζουν για το σχεδιασμό επιχειρήσεων το πρωί. Στη διάρκεια της νύχτας θα έχουμε νέο συντονιστικό»



Πηγή