“Ντου” της Δημοτικής Αρχής – Επί ποδός τα συνεργεία του Δήμου, καθαρίζουν, ευπρεπίζουν και […]

Εικόνες ξεχασμένες από τη μνήμη μας , καταγεγραμμένες όμως στη συνείδηση μας, ζήσαμε τις τελευταίες ώρες , βλέποντας σε διάφορα σημεία της πόλης της Ζακύνθου, συνεργεία του Δήμου, να πραγματοποιούν καθαριότητα πρασίνου, κοπής ξερών χόρτων, αποκομιδής απορριμμάτων, απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων.

Χωρίς καμία δόση υπερβολής, οι συμπολίτες μας δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ενθουσιασμένοι, με λόγια ενθαρρυντικά για τη νέα Δημοτική Αρχή, περιγράφουν με λεπτομέρεια, αυτό το οποίο προσωπικά διαπιστώνουν.

Και επειδή οι λεπτομέρειες προσδιορίζουν την ουσία, η δήλωση αναγνώστριας της ZantePress24, «είναι απίστευτο, ξύνουν ακόμη και την κολόνα για να καθαρίσει όταν αφαιρέσουν την αφίσα», προσδιορίζει την πραγματικότητα, γι αυτό το οποίο συμβαίνει και την προσδοκία να συνεχίσει να υπάρχει, μιας και βασικό αίτημα των πολιτών διαχρονικά, παραμένει η καθαριότητα, η αποκομιδή των απορριμμάτων και σε κάθε περίπτωση μία ευπρεπής εικόνα του νησιού μας, προϋπόθεση (σε συνδυασμό με την εφαρμογή κι άλλων μέτρων όπως η μυοκτονία και η εντομοκτονία) για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι βέβαιο, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, τόσο ο Δήμαρχος κ.Αρετάκης, όσο και ο Αντιδήμαρχος κ.Κουτσογιάννης, επιδίδονται, σε μία προσπάθεια αποκομιδής των απορριμμάτων και απομάκρυνσης των ογκωδών αντικειμένων, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στη λεπτομέρεια, που προηγούμενο της τα τελευταία χρόνια και μάλιστα σε αυτό το βαθμό, δεν έχουμε δει.

Η συμπεριφορά των πολιτών, σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία, για να πετύχει η προσπάθεια και να δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εξάλλου, το συγκεκριμένο θέμα, διαχρονικά, είναι κύριο αίτημα τους και καθώς φαίνεται, τώρα, δίνεται η ευκαιρία, να συμμετέχουν όλοι σε αυτή τη προσπάθεια, για μία Ζάκυνθο, πραγματικά καθαρή.

Η Δημοτική Αρχή , δείχνει αποφασισμένη, σεβόμενη τη λαϊκή ετυμηγορία, να ακολουθήσει αυτή τη πορεία.

Σε αυτή τη προσπάθεια όμως, χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας

Πρέπει να σταματήσει , η ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων.

Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος κ.Κουτσογιάννης έχει ενημερώσει τους πολίτες, «ογκώδη απόβλητα και κλαδιά να μην τα διαθέτουν ανεξέλεγκτα αλλά μόνο κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Τηλ.επικοινωνίας:2695360 910, Γραφείο Κίνησης Δήμου Ζακύνθου

Και… όσο γι αυτούς που βιάζονται για αποτελέσματα και έχουν βγάλει ήδη τα συμπεράσματα τους , ας μη βιάζονται, γιατί η επιχείρηση «καθαριότητα», βρίσκεται σε εξέλιξη, και για το τελικό αποτέλεσμα, χρειάζεται χρόνος


Πηγή