Οδός Κύπρου: Ακόμα περιμένουν να καθαριστεί ο χώρος… (Φωτ.)

Δήμος Κέρκυρας Οδός Κύπρου: Ακόμα περιμένουν να καθαριστεί ο χώρος… (Φωτ.)

Στις 23 Ιουνίου του 2017 με έγγραφό του το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κέρκυρας ενημερώνει τη Διεύθυνση Αστικού Πρασίνου και τον τότε Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Αναστασόπουλο σχετικά με αίτημα κατοίκων να καθαριστεί ο χώρος στην Κύπρου πίσω από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων.

Στις 31 Αυγούστου του 2017 με απαντητική της επιστολή η Διεύθυνση Πρασίνου προς το τμήμα Πολιτικής Προστασίας ότι «για το καθαρισμό του εν λόγω οικοπέδου απαιτείται μηχάνημα έργου δηλαδή καταστροφέας και έχει προγραμματιστεί να γίνει μέσω εργολαβίας από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Έχουν περάσει σχεδόν 2,5 χρόνια, από τότε δεν υπάρχει άλλη αλληλογραφία μεταξύ των δύο υπηρεσιών του και εκ του αποτελέσματος συνάγεται ότι ακόμα βρίσκονται σε αναζήτηση του μηχανήματος έργο, δηλαδή του καταστροφέα για να προβούν στον καθαρισμό και να απαλειφτεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, όπως φοβούνται οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και να απαλλαγούν από τα τρωκτικά και τα σκουπίδια.

Οι κάτοικοι απελπισμένοι από αυτή την κατάσταση απευθύνθηκαν σε εμάς με την ελπίδα ότι αν αναδειχθεί το θέμα από τα Μ.Μ.Ε ίσως τότε κάποιος ευαισθητοποιηθεί και προχωρήσει στον καθαρισμό του συγκεκριμένου χώρου


Πηγή