Ο Δήμαρχος Πύργου επισκέφτηκε τη Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ του Πολεμικού Ναυτικού

Επίσκεψη στη Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος το απόγευμα της Τετάρτης, στο Κατάκολο.

Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού έχει καταπλεύσει αυτές τις μέρες στο λιμάνι του Κατάκολου, στα πλαίσια της διακλαδικής άσκηση «Δούρειος Ίππος», που διεξάγεται κάθε χρόνο στα νερά του Ιονίου.

Τον Δήμαρχο Πύργου υποδέχθηκε ο Κυβερνήτης του πλοίου Αντιπλοίαρχος Παναγιώτη Κατωπόδης ΠΝ – συνοδευόμενος από τον Ύπαρχο Πλωτάρχη Ι. Κιζάνη ΠΝ – που αφού τον ξενάγησε και τον ενημέρωσε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της φρεγάτας, τον ευχαρίστησε για τις άριστες συνθήκες φιλοξενίας στο λιμάνι Κατακόλου.

Στην ανταλλαγή των δώρων ο κ.Αντωνακόπουλος, χάρισε ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα (σταφίδα-κρασί-ελαιόλαδο-ελιές) δίνοντας το στίγμα των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας. Ο Πλοίαρχος ανταπέδωσε με το θυρεό της φρεγάτας, σαν ένα μικρό δείγμα εκτίμησης για τους επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Πύργου από τη πλευρά του ευχαρίστησε τον κυβερνήτη για την φιλοξενία και την ξενάγηση στους χώρους του πλοίου, καθώς και για την πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες της φρεγάτας τύπου MEΚO, μιας από τις τέσσερις υπερσύγχρονες, που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό.

Στην επίσκεψη επί της Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Γιάννης Παπαδημητρίου καθώς και από την ΕΑΑΝ Ηλείας ο Πρόεδρος Αντιπλοίαρχος ε.α. Ζώης Υφαντής ΠΝ, ο Αντιπρόεδρος Αντιπλοίαρχος εα Α. Αράπογλου και τα μέλη του Αντιπλοίαρχος εα Α. Μυλωνάς Π.Ν., Πλωτάρχης ΛΣ εα Π. Κρουστάλης και Ανθυποπλοίαρχος εα Β. Μπεντεβής Π.Ν.


Πηγή