Ο Διονύσης Μαλλιάς, βάζει τέλος στη “παραφιλολογία” ότι, κλείνει η Φιλαρμονική Ζακύνθου

  • «Ουδέποτε υπήρξε τέτοια συζήτηση ή δήλωση του Δημάρχου. Δεν γνωρίζω πως προέκυψε αυτή η παραφιλολογία»

Τέλος στη παραφιλολογία των τελευταίων ημερών που ήθελε να κλείνει η Φιλαρμονική Ζακύνθου , βάζει με ανάρτησή του στην σελίδα της Φιλαρμονικής στο fb, ο μαέστρος, κ.Διονύσης Μαλλιάς. Στέλνοντας μήνυμα σε συγκεκριμένους αποδέκτες επισημαίνει και ενημερώνει…

"Προς ενημέρωση όλων αυτών που επιμένουν να βάλουν λουκέτο στη φιλαρμονική μας: Το σχολείο λειτουργεί κανονικά και είναι ευπρόσδεκτοι/ες όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν για να μάθουν δωρεάν μουσική θεωρία και κάποιο μουσικό όργανο (πνευστο ή κρουστό). Η φιλαρμονική είναι ανοικτή καθημερινά τις ώρες 9:00-12:00 και 17:00-21:00 και λειτουργεί στην οδό Δεσσύλα 1 στον 3ο όροφο (πάνω από το κέντρο τύπου). Τηλέφωνα επικοινωνίας με τον αρχιμουσικό Διονύση Μαλλιά: 6944716438 και 6975954749".

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Φιλαρμονική Ζακύνθου, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη τοπική κοινωνία, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής και πολιτιστικής ιστορίας της Ζακύνθου, βαθιά ριζωμένη στη συνείδηση όλων μας. Σε κάθε περίπτωση, η Φιλαρμονική Ζακύνθου (και όχι μόνο), χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και οικονομικής υποστήριξης, γεγονός που μέχρι στιγμής, δεν αντιτίθεται στις απόψεις , στις θέσεις και στις δημόσιες τοποθετήσεις, για θέματα πολιτιστικού χαρακτήρα, του Δημάρχου Ζακύνθου , κ. Νικήτα Αρετάκη. Αφορμή για τις συζητήσεις που υπήρξαν, στάθηκε το ενδεχόμενο απομάκρυνσης μόνιμου υπαλλήλου από τη Φιλαρμονική. Το θέμα αυτό, όσο σοβαρό κι αν είναι, (περιμένοντας τις εξελίξεις), απέχει πολύ από τις «ανακοινώσεις» , ότι κλείνει η Φιλαρμονική Ζακύνθου Σε επικοινωνία που είχε η ZantePress24, με τον αρχιμουσικό κ.Δ.Μαλλιά, για το συγκεκριμένο θέμα , μετά από ερώτηση που του τέθηκε «εάν ο Δήμαρχος, τους ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο της Φιλαρμονικής», αντέδρασε, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι, «Ουδέποτε υπήρξε τέτοια συζήτηση ή δήλωση του Δημάρχου. Δεν γνωρίζω πως προέκυψε αυτή η παραφιλολογία». Παρόλα αυτά ο κ.Μαλλιάς, αναφέρθηκε στο γεγονός της ενδεχόμενης απομάκρυνσης του υπαλλήλου, δηλώνοντας ότι «η παρουσία του, είναι απολύτως αναγκαία στη Φιλαρμονική», ενώ με νόημα σχολιάζει στο fb , κάτω από τη σχετική ενημέρωση : "Sakis Mallias "Η φιλαρμονική μας θα συνεχίσει αυτό που έκανε 200 χρόνια γιατί είναι στο αίμα μας μπορεί κάποιους να τους βολεύει να κλείσει και να αλλάξει καθεστώς, πρέπει να ξέρει ο Ζακυνθινός ότι και εμείς το καλύτερο θέλουμε όπως και το έχουμε γνωστοποίηση στις προηγούμενες δημοτικές αρχές και την τωρινή , χωρίς τυμπανοκρουσιες , γιατί εμείς δεν κλειστηκαμε σε γραφεία και δεν καβαλησαμε κανένα καλάμι , αυτό που ζητάμε είναι να στείλετε τα παιδιά σας να μάθουν δωρεάν μουσική"


Πηγή