Ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος προσφέρει για την αναστήλωση του Ι.Ν.Εισοδίων στο Αίγιο

Ο εφοπλιστής και Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος θα προχωρήσει σε μία ακόμα δωρεά και αυτή τη φορά μάλιστα θα βάλει το χέρι στην τσέπη για την αναστήλωση και αποκατάσταση του ναού των Εισοδίων Θεοτόκου στο Αίγιο. Όπως ανέφερε μέσω facebook o Αιγιώτης Δημήτρης Ζωιτσούδης "ο κ. Μαρτίνος θα αναλάβει την χρηματοδότηση της αναστήλωσης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού των Εισοδίων, που "λαβώθηκε" από τον σεισμό του 1995, όπως ανακοίνωσε ο πρώην μητροπολίτης Αμβρόσιος, μετά τη Θεία Λειτουργία στη Φανερωμένη Αιγίου στο προαύλιο του ναού. Για αυτό το λόγο θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες σήμερα στις 11.30π.μ.".

Όπως ανέφερε και σε πρόσφατη ερώτησή του στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, πρόκειται για έναν εντυπωσιακό Ναό σπάνιας και απαράμιλλης ομορφιάς που έχει φιλοτεχνηθεί από τον Ερνέστο Τσίλερ το 1893 και αποτελεί διαχρονικό σύμβολο πολιτισμού για την Αχαΐα και την Αιγιάλεια ειδικότερα.

Δυστυχώς, ο σεισμός που έπληξε το Αίγιο το 1995 δημιούργησε μεγάλα ρήγματα στα θεμέλια του κτηρίου με αποτέλεσμα ο Ιερός Ναός να έχει εγκαταλειφθεί και να παρακμάζει καθημερινά από τη φθορά του χρόνου και την απουσία του ανθρώπινου παράγοντα αναφορικά με τη φροντίδα και προστασία του έργου.

Τα έργα αποκατάστασης, συντήρησης και ανακαίνισης του μνημείου, θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, με σκοπό το έργο να αποκτήσει ξανά την μοναδική ιστορική και αισθητική του ταυτότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, θα πρέπει να συνεργαστούν με σκοπό να διασφαλιστούν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι που απαιτούνται για να ξεκινήσουν γρήγορα οι εργασίας αποκατάστασης του μνημείου…».

Ο Αθανάσιος Μαρτίνος μεταξύ άλλων έχει χρηματοδοτήσει τη δημιουργία καρδιολογικής πτέρυγας σε τρία μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, καλύπτει τα έξοδα πετρελαίου όλης τη χρονιάς για τη θέρμανση περισσοτέρων των 10 σχολικών μονάδων, καθώς και το κτίσιμο τριών εκκλησιών.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι δώρισε 21.000 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοσίας των δύο νοσηλευτριών την Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου. Έχει προηγηθεί η δωρεά στο ίδιοι νοσοκομείο αξονικού τομογράφου 16 τομών. Οι δωρεές γίνονται μέσω της αστική μη κερδοσκοπικής εταιρείας πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου ΑΙΓΕΑΣ.

Άνθρωποι που τον γνωρίζουν από κοντά επισημαίνουν:

« Ο κος Μαρτίνος δεν εργάζεται μόνο για την εταιρεία του, την Eastern Mediterranean Maritime Ltd. που κατέχει στόλο από 63 ποντοπόρα πλοία και στην οποία απασχολεί 180 στελέχη στα γραφεία και 2.500 ναυτικούς στα πλοία της. Μοχθεί και δουλεύει εξίσου και για τους συνανθρώπους του και για το κοινωνικό περιβάλλον που ζει. Αυτό φαίνεται καθαρά από το γεγονός ότι πέρα από την λαμπρή του πορεία στον εφοπλιστικό χώρο έχει συμβάλλει σημαντικά στην άνοδο συνεργατών του που έχουν εξελιχθεί σε αξιόλογους εφοπλιστές και πολύ περισσότερο σε κοινωνικά έργα όπως:

-σημαντικές χορηγίες σε Υγειονομικά, Εκπαιδευτικά και Εκκλησιαστικά Ιδρύματα μέσω της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ»

– Στη συνεχή και έντονη συμμετοχή του στο κοινωφελές έργο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και πολλά άλλα». αναφέρει το protothema.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    30 Σεπτεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία