Πάτρα: Επιχείρηση… «Καθαρή Πόλη» από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο στόχαστρο

Πλατεία Όλγας, Ελευθερίας Βλατερού, Πίνδου, πλησίον Παναχαϊκής, προσφυγικά και πολλές άλλες περιοχές της Αχαϊκής πρωτεύουσας συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, με τον κωδικό «Καθαρή Πόλη» το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα . Το σχέδιο περιλαμβάνει την πραγματοποίηση συντομευμένων δράσεων προκειμένου σε περιοχές όπου έχει καταγραφεί υψηλή παραβατικότητα σε πολλαπλά επίπεδα να «καθαρίσουν».

Για την υλοποίηση του σχεδίου στην Πάτρα, έχει ήδη στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. αλλά και η άμεση δράση, ενώ οι πρώτες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση έχουν αρχίσει να γίνονται πράξη.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό που έχει κάνει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για να καθαρίσουν περιοχές στα αστικά κέντρα της χώρας, στα οποία εν δυνάμει θα μπορούσαν να διαμορφωθούν ή εμφανίζουν τάση να καταχωρηθούν στον κοινωνικό ιστό τους ως «άβατα».

Το Παράρτημα

Ζητούμενο παραμένει, κατά πόσο στο συγκεκριμένο σχεδιασμό έχει συμπεριληφθεί και το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο βρίσκεται επί μακρόν σε καθεστώς άτυπης «ασυλίας» . Το κατά πόσο ο συγκεκριμένος χώρος, που αποτελεί σημείο αναφοράς , συλλογικότητες, αντιεξουσιαστές και φοιτητικές ομάδες γενικότερα βρίσκεται ήδη στα επιχειρησιακά σχέδια της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. – κατά τα πρότυπα και το επικοινωνιακό μπαράζ που επιχειρείται τον τελευταίο καιρό σε σχέση με τον «καθαρισμό» των Εξαρχείων – είναι κάτι το οποίο θα φανεί την πράξη.


Πηγή