Πάτρα-Πύργος: Και οι Αχαιοί το «χαβά» τους…

Οι… παλινδρομικές κινήσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά την υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος φαίνεται πως… άνοιξαν την «όρεξη» στους γείτονες Αχαιούς να επαναφέρουν και πάλι το ενδεχόμενο της Νότιας Χάραξης (Κάτω Αχαΐα – Μιντιλόγλι)…

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αχαϊκού Τύπου το θέμα της Νότιας Χάραξης του Πάτρα Πύργος έθεσαν την περασμένη Δευτέρα απόγευμα, στη διάρκεια της συνάντησής τους με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη, τα μέλη του συντονιστικού οργάνου των δήμων Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας καθώς και συλλογικότητες.

Όπως όλα δείχνουν το θέμα ανακινείται καθώς, εκ μέρους της Κυβέρνησης, αναμένεται η τροποποίηση των διαγωνισμών και -πιθανόν- η επαναπροκήρυξη του έργου. Αξίζει να σημειωθεί πως το συντονιστικό των φορέων και συλλόγων της Αχαΐας για τη Νότια Χάραξη έχει ξεκινήσει κύκλο νέων επαφών και με νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες βουλευτές του νομού.

Σημειώνεται επίσης πως τη Νότια Χάραξη έχει απορρίψει το προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο με το σκεπτικό ότι μπορεί να καθυστερήσουν οι διαδικασίες, κάτι που μπορεί να έχει ως συνέπεια την απώλεια της κοινοτικής χρηματοδότησης.

Επίσης η Νότια Χάραξη, προς τη ΒΙΠΕ Πατρών, απορρίφθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση ενώ το συγκεκριμένο τμήμα (Κάτω Αχαΐα – Μιντιλόγλι) δημοπρατήθηκε, με επέκταση της υφιστάμενης όδευσης του δρόμου και ήδη βρίσκεται σε διαδικασία και η εγκατάσταση του εργολάβου του έργου (ο οποίος βρίσκεται σε αναμονή των αποφάσεων της νέας Κυβέρνησης και για τις οκτώ εργολαβίες)…

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφ.«Πατρίς»


Πηγή