Πάτρα: Σε μαύρα χάλια η Φοιτητική Εστία

Σε μαύρα χάλια είναι η φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου της Πάτρας στην αρχή της νέας φοιτητικής σεζόν.

Τα περισσότερα από τα δωμάτιά της έχουν υγρασία και οι σοβάδες πέφτουν στους διαδρόμους.

Το ένα από τα κτίρια της εστίας αυτή τη στιγμή δεν έχει καν ζεστό νερό, ενώ υπάρχουν και δεκάδες ακόμα προβλήματα που αφορούν διαφόρων ειδών παροχές υπηρεσιών (από διαδίκτυο έως και το καθαριστήριο στεγνωτήριο), κάτι που κάνει την ζωή των σπουδαστών ακόμα πιο δύσκολη.

Η Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών έχει αυτή τη στιγμή συνολικά 800 σπουδαστές που διαμένουν, στο κεντρικό της κτίριο αλλά και στα ξενοδοχεία που συνεργάζονται και έχουν αναλάβει την φιλοξενία των φοιτητών που δεν χωρούν στο κεντρικό κτίριο.

Παρόμοια και ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι φοιτητές της εστίας του πρώην ΑΤΕΙ η οποία μέχρι ώρας παραμένει άγνωστο αν και πως θα ενσωματωθεί με την Εστία του Πανεπιστημίου, μετά τη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων.

Τα κτίρια της Εστίας εκεί είναι σε εξίσου κακή κατάσταση, διαδίκτυο δεν υπάρχει το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου, υπάρχουν ελλείψεις σε πλυντήρια και κουζίνα, ενώ τα περισσότερα από τα ντους είναι κατεστραμμένα.

Οι φοιτητές στην Πάτρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, φτάνουν τις 30.000 και από αυτούς οι εστίες των Πανεπιστημίου Πατρών και του ΑΤΕΙ, διαμένουν μόλις 1.000.


Πηγή