Παναγής Καππάτος: Θετική εξέλιξη στο πρόβλημα των ολιγομελών τμημάτων στο Νομό μας

Συνάντηση Βουλευτή Παναγή Καππάτου με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχα την ευκαιρία για μια εκτενή συζήτηση επί ζητημάτων που άπτονται του χαρτοφυλακίου της και αφορούν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Τα κυριότερα θέματα που συζητήσαμε ήταν τα προβλήματα των σχολικών υποδομών στο νομό μας, η δυσκολία πρόσβασης για τους μαθητές σε σχολεία που ο ορεινός χαρακτήρας των νησιών μας καθιστά δυσπρόσιτα καθώς και σειρά ζητημάτων που αφορούν στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Ακόμη, λαμβάνοντας υπόψη την άμεση ανταπόκριση της Yφυπουργού σε ζητήματα που έχουν τεθεί τόσο από φορείς της εκπαίδευσης των νησιών μας όσο και από εμένα υπό τη θεσμική μου ιδιότητα, την ευχαρίστησα για το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει. Ήδη, το αίτημα της διατήρησης ολιγομελών τμημάτων που ικανοποιούν εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μεγάλου αριθμού μαθητών λυκείου του τόπου μας, έτυχε της έγκρισής της.

Είναι σημαντικό που η ηγεσία ενός τόσο κρίσιμου για την καθημερινότητά μας υπουργείου, ανταποκρίνεται σε προβλήματα η λύση των οποίων κρίνεται αναγκαία, επιδεικνύοντας τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά αντανακλαστικά.

Σε ό,τι με αφορά, επιθυμώ για άλλη μία φορά να τονίσω πως σε δίκαια αιτήματα ενός τόσο ευαίσθητου τομέα πολιτικής είμαι πάντα παρών, συμβάλλοντας στην προώθηση και επίλυσή τους.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης


Πηγή