Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες:Φύλλο και φτερό, αποφάσεις,συμβάσεις,αναθέσεις και δαπάνες

Η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου να ελεγχθούν όλα όσα σχετίζονται με την «προετοιμασία» (sic) και διοργάνωση των παράκτιων μεσογειακών αγώνων που φιλοξενήθηκαν στην Πάτρα από 25 έως και 31 Αυγούστου έχει αρχίσει.

Ήδη στο πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκο Παπαδημάτο έχουν δοθεί ακόμα και εγγράφως από την Γ.Γ. αθλητισμού και τον Λ. Αυγενάκη οι άξονες πάνω στους οποίους η νέα οργανωτική επιτροπή θα πρέπει να κινηθεί και να ελέγξει το σύνολο σχεδόν των εμπλεκομένων.

Η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να περάσουν τα πάντα – σε ότι αφορά τις δαπάνες από το μικροσκόπιο των Ορκωτών Λογιστών ενώ παράλληλα θα ελεγχθούν συμβάσεις, αναθέσεις, δαπάνες και πως έγινε η κατανομή των ποσών στο επικοινωνιακό κομμάτι.

Στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής σε δηλώσεις τους στο patrastimes.gr τόνιζαν με νόημα, πως «δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω» ενώ ήδη στις περιπτώσεις για τις οποίες έχει διαπιστωθεί πως συγκεκριμένα πρόσωπα και επιχειρήσεις έχουν να λαμβάνουν παράλογα ποσά για έργο το οποίο δεν δικαιολογείται, θα κληθούν να υπογράψουν νέες μειωμένες συμβάσεις εάν θέλουν να πληρωθούν.

Θέμα υπάρχει και πολλά από τα πρόσωπα τα οποία απασχολήθηκαν στους παράκτιους Μεσογειακούς καθώς υπάρχουν συμβάσεις διάτρητες ή και αδυναμία υλοποίησής τους καθώς έχουν σοβαρές εκκρεμότητες με την εφορία και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Παρόλα αυτά με συνοπτικές και παράνομες διαδικασίες κάποια εξ’ αυτών έχουν ήδη εισπράξει το σύνολο ή μέρος του ποσού που είχαν συμφωνήσει με αποτέλεσμα να έχει προκύψει μείζονος σημασίας θέμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως στα χέρια των αρμοδίων βρίσκονται έγγραφα, από τα οποία προκύπτει, πως για συγκεκριμένα έργα με εισηγήσεις συγκεκριμένων προσώπων, επιχειρήθηκε ο διπλασιασμός του ποσού που είχε προϋπολογισμού που είχε γίνει και σε ορισμένες εξ’ αυτών επιτεύχθηκε από τα ίδια πρόσωπα η αύξησή του.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    9 Σεπτεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία