«Πνίγηκε» η Ηλεία! Ένας νεκρός από κεραυνό! – 100 χιλιοστά βροχής στον Πύργο – 10.500 κεραυνοί στο Ιόνιο και σ […]

Άγριο και δολοφονικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας από την χώρα μας. Ήδη μετράμε έναν νεκρό στην Ηλεία, ενώ πλημμύρες είχε το πρωί και στην Κεφαλλονιά. Εντυπωσικά είναι και τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το meteo.gr. 10.500 κεραυνοί στην Δυτική Ελλάδα μέχρι τη μια το μεσημέρι και 100 χιλιοστά βροχής στον Πϋργο.

Που βρισκόταν ο άτυχος 35χρονος που έχασε τη ζωή του στην κακοκαιρία

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ένας εργάτης από το Πακιστάν στο χωριό Μυρσίνη του νομού Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο 35χρονος εργάτης βρισκόταν σε ένα παράπηγμα σε καταυλισμό κοντά στη Μυρσίνη. Όταν έφτασε στο ΕΚΑΒ, οι διασώστες ενημερώθηκαν, ότι μόλις άστραψε, έπεσε κάτω. Ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Γαστούνης, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Προς το παρόν πάντως δεν είναι σαφές αν χτυπήθηκε από κεραυνό και σκοτώθηκε ή κάποια άλλη αιτία προκάλεσε τον θάνατό του, όπως δεν είναι γνωστό και το αν την ώρα που συνέβη το μοιραίο εργαζόταν.

O δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Λέντζας επιβεβαίωσε το περιστατικό και εξήγησε ότι νωρίτερα την περιοχή έπληξαν πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα. «Είχαμε μεγάλες ποσότητες νερού, αλλά το σύστημα ανταποκρίθηκε. Είχαμε πάρει και προληπτικά μέτρα και αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» ανέφερε προσθέτοντας ότι η περιοχή δεν αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα.

10.500 κεραυνοί σε λίγες ώρες!

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 13:00, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από την θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή τους.

Παράλληλα, και όπως φαίνεται και στον σχετικό χάρτη, πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταθμού του Πύργου Ηλείας, όπου καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής.

Τι περιμένουμε για το υπόλοιπο της Τρίτης

Για το υπόλοιπο της Τρίτης 24/09 αναμένεται σταδιακή επέκταση των φαινομένων στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 25/09, όμως από τις πρωί θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και έως το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ, ενώ κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων θα παρουσιάζουν ισχυρές ριπές.

Ιδιαίτερα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές από το πρωί έως και το βράδυ της Τρίτης 24/09, οι οποίες από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις.

newsit.gr


Πηγή