Πνεύμα… ομονοίας στις δημαιρεσίες Ήλιδας!

Ευχαριστώντας το σώμα για την τιμή που του έκανε να είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Αντώνης Πατρινός, κατά τις χθεσινές δημαιρεσίες που διενεργήθηκαν χθες το πρωί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας.

Κατά τη διαδικασία, εξελέγησαν επίσης ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του σώματος, καθώς και η Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Ο κ. Πατρινός τόνισε ότι στόχος του είναι να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και το καλό του δήμου.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και γραμματέας η Γιάννη Σταυροπούλου από την παράταξη της συμπολίτευσης, αφού ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Κολόσακας, αρνήθηκε να θέσει υποψηφιότητα σύμβουλος της παράταξής του, με το αιτιολογικό ότι δεν δέχεται τον «διακοσμητικό» όπως τον χαρακτήρισε, ρόλο του γραμματέα, αφού τον λόγο στο προεδρείο έχει ο πρόεδρος. Διευκρίνισε δε, ότι τόσο για την εκλογή προεδρείου όσο και για τις επιτροπές η παράταξή του ψηφίζει λευκό, χωρίς αυτό να έχει να κάνει με τα προτεινόμενα πρόσωπα, στηλιτεύοντας όσον αφορά στις επιτροπές την νομοθεσία που ουσιαστικά «επιτρέπει» υποψηφιότητες από τις δύο πρώτες παρατάξεις του συμβουλίου, καταλύοντας την όποια δημοκρατικότητα στη διαδικασία, σε συνάρτηση με το αίσθημα λαϊκής βούλησης στις εκλογές.

Απαντώντας ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης είπε ότι έτσι συμβαίνει στις αστικές δημοκρατίες όσον αφορά στα μέλη που απαρτίζουν το προεδρείο, λέγοντας ωστόσο ότι σέβεται την άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στη συνέχεια πρότεινε για γραμματέα τη νέα δημοτική σύμβουλο Γιάννη Σταυροπούλου.

Στη συνέχεια ακούστηκαν «φωνές» μήπως θα έπρεπε να γίνει ψηφοφορία για την εκλογή του προεδρείου. Υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων μεταξύ του νέου προέδρου Α. Πατρινού, του Γ. Λυμπέρη και του Χρ. Χριστοδουλόπουλου, ότι από την στιγμή που δεν υπάρχουν άλλες υποψηφιότητες, ακόμη και την τελευταία στιγμή, δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, διαβάζοντας και τον σχετικό νόμο.

Το λόγο ζήτησε και έλαβε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Κράλλης, ο οποίος είπε ότι με την απλή αναλογική το δημοκρατικό «μοντέλο» έχει ηττηθεί παντελώς, μιλώντας για πλαστή πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Λυμπέρης ανέφερε ότι ήταν καθολικό το αίτημα της Τ.Α. μέσα από το κεντρικό της όργανο να αλλάξει αυτό, ενώ αμέσως υπενθύμισε στο προεδρείο και στο σώμα ότι η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να έχει ως θέμα την Ολυμπία Οδό, για να επικυρωθεί και το σχετικό ψήφισμα, όπως άλλωστε έχει συναποφασιστεί με τους άλλους νέους δημάρχους του νομού.

Οι επιτροπές

Για την εκλογή των μελών των δύο επιτροπών, ακούστηκαν οι προτάσεις των επικεφαλής και συγκεκριμένα του κ. Λυμπέρη και του κ. Χριστοδουλόπουλου για τακτικά και αναπληρωματικά μέλη και στη συνέχεια έγιναν οι δύο ψηφοφορίες.

Και για την Οικονομική Επιτροπή και για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ο κ. Λυμπέρης άφησε τρεις κενές θέσεις αντίστοιχα, τις οποίες και θα καταλάβουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι όταν αυτοί ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Μη υπολογίζοντας αντίστοιχα τρία επιπλέον μέλη – σε κάθε επιτροπή – από την παράταξη της συμπολίτευσης, η οικονομική επιτροπή έχει ως εξής: Νίκη Κοκκαλιάρη, Γιάννα Σταυροπούλου και Χρήστος Νικολόπουλος από 16 ψήφους ο καθένας. Αναπληρωματικά μέλη: Ευγένιος Αστερής, Αλεξία Κοτσαύτη – Παπαζαφειροπούλου και Αντώνης Πατρινός από 13 ψήφους.

Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου τα τακτικά μέλη που απαρτίζουν την οικονομική επιτροπή είναι: Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Μισέλ Αμπου Χάντμπα και Κώστας Αναγνωστόπουλος, με 14 ψήφους ο καθένας.

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Γιάννης Αθανασόπουλος, Ηλίας Ευσταθόπουλος και Κώστας Τσεριώνης με 8 ψήφους.

Για την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής βρέθηκαν 2 λευκά ψηφοδέλτια.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από την παράταξη Λυμπέρη εξελέγησαν τακτικά μέλη οι: Χρήστος Παλυβός, Αντώνης Πατρινός και Ευγένιος Αστερής με 16 ψήφους.

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Γιώργος Μπακέλας, Θανάσης Γεωργόπουλος και Νίκη Κοκκαλιάρη με 13 ψήφους.

Από την παράταξη Χριστοδουλόπουλου τακτικά μέλη εξελέγησαν οι: Χαράλαμπος Ντάνασης, Διονύσιος Τσαούσης και Κώστας Τσεριώνης με 14 ψήφους .

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Ανδρέας Ανδρουτσόπουλος, Ηλίας Ευσταθόπουλος και Παναγιώτης Μαυρίκος με 8 ψήφους.

Και στην εκλογή της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής βρέθηκαν 2 λευκά ψηφοδέλτια.

Της διαδικασίας, μέχρι την εκλογή του προεδρείου, προήδρευσε ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Παπαδόπουλος.


Πηγή