Πως κύλησε η πρώτη ημέρα του νέου δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου…

«Γεμάτη» ήταν η χθεσινή ημέρα, ουσιαστικά η πρώτη ανάληψης των καθηκόντων του ως δήμαρχος Πύργου, για τον Τάκη Αντωνακόπουλο.

Όπως ο ίδιος τόνισε –στο περιθώριο της συνάντησης του με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο– η ημέρα του ξεκίνησε από τις εφτάμιση το πρωί όπου βρέθηκε στο γραφείο του στο Λάτσειο

Το θέμα των απορριμμάτων και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου (ΔΛΤΠ) ήταν αυτά που κυριάρχησαν στην ατζέντα του δήμαρχου Πύργου με τον κο Αντωνακόπουλο να κάνει λόγο, επίσης, και για το μοντέλο διοίκησης του δήμου που πρόκειται ν` ακολουθήσει…

Απορρίμματα…

Μιλώντας για το θέμα των απορριμμάτων ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε ότι «Στις οκτώ το πρωί έγινε μία πλατειά σύσκεψη, μπορώ να σας πω έγκυρα ότι σήμερα (σ.σ. χθες) πήραν πινακίδες τα δύο απορριμματοφόρα και από αύριο (σ.σ. σήμερα) θα μπουν στην κυκλοφορία. Έχουν χωρητικότητα 22 κυβικά που σημαίνει ότι μπορούν να μεταφέρουν 12 με 15 τόνους βάρος σκουπιδιών, οπότε πολύ σύντομα θα καθαρίσουν όλες οι περιοχές από τα σκουπίδια. Έθεσα ως απαράβατή αρχή στον προϊστάμενο της καθαριότητας την ατομική χρέωση των αυτοκινήτων στους οδηγούς, επίσης να υπογράφεται η παραλαβή του αυτοκινήτου και η απόδοση του το μεσημέρι. Για τις βλάβες είπα, ότι θα υπάρχει αρμόδιος μηχανικός που θα τις πιστοποιεί, αν είναι βλάβες φθοράς ή άλλης αιτίας. Είμαι αισιόδοξος από την απόλυτη και κατηγορηματική διαβεβαίωση του προϊσταμένου ότι τα οχήματα θα μπουν στην κυκλοφορία. Οι πινακίδες των απορριμματοφόρων βγαίνουν στην Δράμα, και λέω πως είναι δράμα η κατάσταση…»

Λιμενικό Ταμείο…

Αναφερόμενος στο ΔΛΤΠ ο δήμαρχος Πύργου είπε ότι «Επισκέφθηκα το λιμάνι, όπου στο ΔΛΤΠ υπάρχει ένα διοικητικό κενό πλέον διότι ο κ. Βαρουξής έχει υποβάλει δύο φορές παραίτηση στον προηγούμενο δήμαρχο αλλά έχει κοινοποιηθεί και σε μένα. Ουσιαστικά ο κ. Βαρουξής έχει παραιτηθεί. Σύντομα θα ορίσουμε εμείς το νέο συμβούλιο που θα αποτελείται από έξι συμπολίτες -όπως λέει ο νόμος- που δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος από την κοινότητα Κατακόλου. Θα ορίσουμε έξι συμπολίτες, τέσσερις εμείς, δύο η αντιπολίτευση, 30% νομίζω είναι η ποσόστωση γυναικών. Και θα είναι και έβδομος ο λιμενάρχης ή ένα πρόσωπο ένστολο που θα ορίσει ο ίδιος όπως ο νόμος επιτάσσει. Πρόεδρος θα είμαι εγώ. Άμεσα όμως θα οδηγήσουμε την διαδικασία στην εξεύρεση μέσω πρόσκλησης σε παγκόσμιο διαγωνισμό, manager κατάλληλο στα ζητήματα κρουαζιέρας, διότι η τεχνογνωσία δεν μπορεί να υποκατασταθεί από τον εμπειρισμό ούτε από τις καλές διαθέσεις και προθέσεις. Είναι πολύ εξειδικευμένα τα ζητήματα αυτά στην κρουαζιέρα, εγώ βέβαια πάντα θα παραμένω πρόεδρος. Αλλά χρειαζόμαστε σε αυτό το επίπεδο ανθρώπους πλέον της δουλειάς, του χώρου αυτού. Δεν μπορούμε όλοι να παριστάνουμε τους ειδικούς σε όλα και ιδιαίτερα όταν δεν ξέρουμε τίποτα. Πρότασή μας είναι το λιμενικό ταμείο να είναι εδώ, να είναι λιμενικό ταμείο Πύργου, διότι και οι υπάλληλοι οι οποίοι χρειάζονται άμεσα είναι υπάλληλοι του δημαρχείου, άρα να μην ανεβοκατεβαίνουν οι υπάλληλοι στο Κατάκολο ή το αντίθετο».

Διοίκηση…

Ο κ. Αντωνακόπουλος έκανε γνωστό και τον τρόπο διοίκησης του δήμου που πρόκειται ν` ακολουθήσει φανερώνοντας από χθες, ήδη, τις προθέσεις του.. «Είπα στους διευθυντές ότι κάθε δεύτερη ημέρα, οχτώ η ώρα το πρωί, θα έχουμε συνάντηση στο Λάτσειο, ή στην Πετροπούλου, διότι θα λειτουργήσω ως επιχειρησιακός δήμαρχος και όχι ως διακοσμητικός», ανέφερε.

«Το είπα και στους υπαλλήλους, δεν είμαι εγώ ο εργοδότης τους, εργοδότης μας είναι ο πολίτης που είναι έξω και πληρώνει και πρέπει να βγάζουμε το μεροκάματο με την καλή έννοια, έντιμα και καθαρά. Αυτό θα μας κρίνει, τα υπόλοιπα δεν τα καταλαβαίνω, στη δουλειά μας νωρίς, θα φεύγουμε την ώρα που πρέπει, έχουμε προγραμματισμό, απολογισμό και προχωράμε. Για να κάνεις το γύρο του κόσμου αν δεν κάνεις το πρώτο βήμα θα μείνεις εκεί. Επειδή πολλούς βολεύει, υπάρχει μία γενίκευση, ότι δε γίνεται τίποτα, και σιγά το ένα, σιγά το άλλο, όλοι είναι διεφθαρμένοι διότι έτσι βολεύονται αυτοί που πραγματικά βολεύονται σε αυτές τις λογικές. Όχι εμείς θα το ανατρέψουμε αυτό και γι’ αυτό είμαστε εδώ»… συμπλήρωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.


Πηγή