Πύργος: Παρέμβαση Αντωνακόπουλου στο υπ. Παιδείας για να δοθεί λύση και να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Δημάρχου Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλου, με την παρουσία των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Πρασίνου και 10ου δημοτικού Πύργου, αλλά και του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νώντα Κυριαζή και του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Δημήτρη Μεσσαλά.

Η σύσκεψη έγινε μετά και τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τους γονείς των συγκεκριμένων σχολείων για την μεταφορά σε αυτά μαθητών Ρομά μια απόφαση που οδήγησε στο κλείσιμο των δυο σχολείων.

Ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε τους γονείς για τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτό το θέμα, αλλά και για την επικοινωνία που είχε με το γραφείο της Υφυπουργού Παιδείας της κας Ζαχαράκη.

Αναλυτικά ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε μετά την σύσκεψη με τους γονείς :

«Σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε μια δεύτερη συνάντηση με τους εκπροσώπους του συλλόγου γονέων του δημοτικού Πρασίνου και του 10ου δημοτικού Πύργου. Είναι γνωστή η αντίθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε σχέση με τις συγχωνεύσεις κάποιων σχολείων, που οδηγούν στην κατάργηση του σχολείου της Φιλοθέης, και είναι γνωστή και η αντίδραση των φορέων της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών. Εμείς την Παρασκευή στο δημοτικό συμβούλιο βγάλαμε μια απόφαση διαφωνίας σχετικά με τις συγχωνεύσεις. Ουσιαστικά επικυρώσαμε μια απόφαση που είχε ληφθεί πριν από ένα χρόνο από το δημοτικό συμβούλιο, που αφορούσε αυτές τις συγχωνεύσεις, όπου και εκείνη η απόφαση ήταν αρνητική. Επιπλέον σήμερα (σ.σ. χθες) κοινοποιήσαμε και τις δυο αποφάσεις και την παλιά και την καινούργια στο γραφείο της Υφυπουργού Παιδείας της κας Ζαχαράκη. Συνομίλησα με την διευθύντρια της και τόνισα το δίκαιο των συμπολιτών μας. Είναι ένα δίκαιο καθαρά εκπαιδευτικής τάξης και εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων. Δεν λύνεται κανένα πρόβλημα με αυτές τις συγχωνεύσεις. Αντιθέτως υπονομεύονται όλα τα σχολεία και της Φιλοθέης και του Πρασίνου και δημιουργούν επιπλέον ευθύνες στους γονείς για μεταφορά των μαθητών μακριά από τα σπίτια τους σε άλλα σχολεία».


Πηγή