Πύργος: Το φανάρι της καθημερινής ταλαιπωρίας…

: Διίστανται οι απόψεις για τη χρησιμότητα του φαναριού στη διασταύρωση Κοκκίνου-Μανωλοπούλου, που αν μη τι άλλο καθημερινά έχει τεράστια ουρά από αμάξια.

Ιώβεια υπομονή χρειάζονται
όσοι διέρχονται από το σημείο…

Ένα από τα βασικότερα ζητήματα που ταλαιπωρεί την πόλη του Πύργου τα τελευταία χρόνια είναι το κυκλοφοριακό, αφού πέραν των πολυάριθμων αυτοκινήτων που συναντά κανείς στους δρόμους της πόλης και δημιουργούν το «μποτιλιάρισμα», η σήμανση και οι φωτεινοί σηματοδότες παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο σε ένα ζήτημα που φαίνεται πως έχει πλέον «γιγαντωθεί» και χρειάζεται άμεσα λύση.

Ειδικότερα, δρόμο «ταλαιπωρία» θεωρούν πολλοί στο κέντρο του Πύργου τη διασταύρωση της Κοκκίνου και Μανωλοπούλου, αφού ο φωτεινός σηματοδότης που έχει τοποθετηθεί εδώ και μερικά χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο φαίνεται να μη διευκολύνει τόσο την κατάσταση όσο αρχικά εκτίμησαν οι αρμόδιοι. Η πόλη, όπως και πολλές άλλες πανελλαδικά, παρουσιάζει ορισμένες ώρες αιχμής κατά τις οποίες η κίνηση αυξάνεται σημαντικά προκαλώντας κυκλοφοριακό «κομφούζιο» και παράλληλα μερική αγανάκτηση των οδηγών.

Διίστανται οι
απόψεις των πολιτών

Τη δική τους άποψη για το φανάρι στη διασταύρωση Κοκκίνου-Μανωλοπούλου που εδώ και χρόνια είναι ενεργό εξέφρασαν τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής, όσο και οδηγοί που καθημερινά ακολουθούν συγκεκριμένα δρομολόγια και πραγματοποιούν συχνά το πέρασμά τους από το συγκεκριμένο δρόμο. Παρ’ όλα αυτά οι απόψεις φαίνεται να διίστανται, καθώς μια μερίδα ανθρώπων θεωρεί πως κάθε φανάρι σε οποιοδήποτε σημείο είναι καλό μιας και η δουλειά τους είναι να βάζουν σε μια σειρά την κυκλοφοριακή κίνηση και να αποτρέπονται κάθε είδους ατυχήματα. Παρακάτω, τις απόψεις τους για τη χρησιμότητα του φαναριού αυτού καταθέτουν επιχειρηματίες της περιοχής και οδηγοί:

Χρήστος Ασημακόπουλος-Επιχειρηματίας: «Θεωρώ πως δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για το συγκεκριμένο σημείο το φανάρι, αφού πολλές φορές σταματά η κυκλοφορία. Πολλοί ηλικιωμένοι όταν σταματούν δεν τους είναι εύκολο να ξεκινήσουν και αρκετές φορές οπισθοχωρούν κιόλας. Ιδιαίτερα τις μέρες που διεξάγεται στην περιοχή η λαϊκή αγορά, τότε το πρόβλημα διογκώνεται. Παλαιότερα που δεν υπήρχε το φανάρι, πιστεύω πως η κίνηση ήταν ομαλότερη, η διέλευση των οχημάτων γινόταν με ταχύτερους ρυθμούς, κάτι που πλέον δεν ισχύει μιας και παρατηρώ συνεχώς κόλλημα. Σε κάποιο άλλο σημείο ίσως να ήταν πολύ περισσότερο χρήσιμο από εδώ».

Δημήτρης Καραμάνης-Φαρμακοποιός: «Νομίζω η λειτουργία του φαναριού είναι προβληματική διότι είναι ανηφορική η Κοκκίνου και αναγκάζονται τα αυτοκίνητα να σταματούν.Με το ξεκίνημα υπάρχουν μαρσαρίσματα και πιο σπάνια βέβαια μικροατυχήματα όταν σε ορισμένους φεύγει το αμάξι προς τα πίσω. Η ορατότητα στο σημείο είναι εξαιρετική και θα μπορούσε να υπάρχει δυνατότητα του οδηγού να περνά αφότου έχει τσεκάρει τον απέναντι δρόμο και προς τα που θα κινηθούν τα αυτοκίνητα που βρίσκονται εκεί. Επιπλέον λόγος που θεωρώ άστοχη τη λειτουργία τουείναι οι ώρες αιχμής που παρουσιάζει η πόλη, κατά τις οποίες δημιουργείται τεράστια ουρά αυτοκινήτων που εμποδίζει την ομαλή κίνηση από Τάκη Πετροπούλου προς Κατακόλου».

Οδηγός 1: «Κατά τη γνώμη μου δε θα έπρεπε να υπάρχει το φανάρι αυτό, διότι βρισκόμαστε σε μια ανηφόρα με αρκετή κλίση και τα αυτοκίνητα δε θα έπρεπε να σταματούν».

Οδηγός 2: «Δε θεωρώ κακό το φανάρι αυτό, αλλά ούτε και καλό. Προκαλεί αρκετές δυσκολίες στους οδηγούς και δεν βοηθά στην εξομάλυνση της κίνησης».

Οδηγός 3: «Τα φανάρια, οπουδήποτε και να βρίσκονται, θεωρώ ότι είναι πάντα χρήσιμα και μας προστατεύουν από ατυχήματα».

Δημήτρης Βαγγόπουλος-Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών: «Βρίσκομαι πολλά χρόνια σ’ αυτή τη διασταύρωση και πιστεύω πως το φανάρι λειτουργεί καλά. Έχουν αποφευχθεί πολλά ατυχήματα μέχρι τώρα, καθώς παλιά τα αυτοκίνητα ανέβαιναν με ταχύτητα και δεν έδιναν την απαραίτητη προσοχή. Βέβαια, θα μπορούσε τις βραδινές ώρες να εναλλάσσεται σε κίτρινο ή να σταματά η λειτουργία του, διότι η κίνηση στο συγκεκριμένο σημείο είναι μηδενική».

Με σχέδιο για
το κυκλοφοριακό

Τη δική του θέση για τα πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, έχοντας καθημερινή επικοινωνία με τους συμπολίτες του και εκτιμώντας τα μέσα από τη δική του εμπειρία. Τόνισε πως θα υπάρξει προσπάθεια άμβλυνσης των προβλημάτων αυτών σε συνεργασία και με τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ στάθηκε και στην προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής που είναι η εκπόνηση μιας νέας κυκλοφοριακής και συγκοινωνιακής μελέτης που θα δίνει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα. Ωστόσο τοποθετήθηκε και για το ζήτημα της συγκεκριμένης διασταύρωσης, θεωρώντας πως τα φανάρια αυτά προκαλούν περισσότερα προβλήματα παρά διευκολύνσεις στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. «Είναι ένα θέμα που θα το εξετάσουμε και θα πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις το επόμενο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αργυρόπουλος.


Πηγή