Στον αέρα, χωρίς κανένα νεότερο, ο Προαστιακός Πάτρα – Κάτω Αχαΐα

Κανένα «φως» δεν φαίνεται στον ορίζοντα για τη λειτουργία του προαστιακού τρένου που θα ενώσει με τακτικά και καθημερινά δρομολόγια την Κάτω Αχαΐα με την Πάτρα. Η αναμονή δεν αποκλείεται να διαρκέσει αρκετούς ακόμα μήνες, αφού όπως λέει ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν τον έχει ενημερώσει για κάτι επ’ αυτού.

Το πολυπροβεβλημένο έργο, αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στις τοπικές κοινωνίες, από τον Μάιο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ακόμα ούτε καν πρόσληψη ελεγκτών, ενώ οι νέοι απαραίτητοι μηχανοδηγοί της γραμμής θα΄ναι έτοιμοι (εκπαιδευμένοι) τον Νοέμβριο.

Πρόβλημα λέγεται πως υπάρχει και με τους συρμούς, οι οποίοι ίσα που επαρκούν, αλλά σε μία μελλοντική και πολύ πιθανή αύξηση της επιβατικής κίνησης αυτό δεν θα ισχύει.

Ο κ. Μυλωνάς σύντονα θα έχει συνεργασία με τον νέο αχαιό πρόεδρο και διευθύνοντα του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο, ζητώντας του πλήρες χρονοδιάγραμμα και έναρξη λειτουργίας της σιδηροδρομμικής γραμμής πριν την Ανοιξη και το καλοκαίρι, οπότε και ξεκινά σταδιακά το ρεύμα επισκεψιμότητας στην περιοχή.


Πηγή