Στον αγιασμό δυο σχολείων στην Κέρκυρα παρέστη η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.Θερμή υποδοχή από μαθητές, γονείς […]

Ευχές για μια καλή, δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά έδωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η οποία παρέστη σήμερα το πρωί στις τελετές αγιασμού δυο σχολείων της Κέρκυρας, όπου της επεφύλασσαν θερμή υποδοχή μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ευχήθηκεστα παιδιά, υγεία και όρεξη για δουλειάγια μία δημιουργική και αποδοτική σχολική χρονιά επισημαίνοντας και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι θεσμικοί φορείς, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς στην καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολείων και στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες της νέας Περιφερειακής Αρχής για την καλή λειτουργία της μεταφοράς μαθητών αντιμετωπίζοντας τις δυσλειτουργίες που έχουν συσσωρευτεί προ ετών.

Η Περιφερειάρχης αρχικά παρευρέθηκε στον αγιασμό που τελέστηκε στο Δημοτικό Σχολείο Κοντοκαλίου, όπου και συνομίλησε με τον διευθυντή του διδακτηρίου κ.Σπύρο Σουρτζίνο , καθώς επίσης με τους εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.

Κατά την παραμονή της η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου άκουσε προσεκτικά τα θέματα που τους απασχολούν σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου δηλώνοντας ότι στις προτεραιότητες της ΠΙΝ αποτελεί η συμβολή στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να διασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου επισκέφθηκε το Μουσικό Γυμνάσιο Κέρκυρας για να παρακολουθήσει την τελετή αγιασμού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.Νεκτάριου. Κατά την παραμονή της εκεί ξεναγήθηκε στους χώρους του διδακτηρίου και συνομίλησε αντίστοιχα με τον διευθυντή του σχολείου κ.Γεράσιμο Τάραντο και την υποδιευθύντρια κ.Ροζίνα Ανεμογιάννη.


Πηγή