Συνάντηση για το έργο «SPARK» στο Δήμο Πατρέων

Τεχνική συνάντηση για το έργο «SPARK» (Δημιουργικά Κέντρα για βιώσιμη ανάπτυξη μέσω αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της πολιτιστικής κληρονομιάς) στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG Ελλάδα Ιταλία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019.

Η συνάντηση έγινε στο Δήμο Πατρέων μεταξύ των Ελλήνων εταίρων του έργου, δηλαδή του Δήμου Πατρέων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας, προκειμένου να συντονιστούν αποτελεσματικά οι κοινές δράσεις υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, ο Δημάρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Θεόδωρος Τσουμπέλης και υπηρεσιακά στελέχη.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση του μεγέθους και της σημασίας του δυναμικού τομέα της Πολιτιστικής & Δημιουργικής Βιομηχανίας και την ανάπτυξη μίας ειδικότερης στρατηγικής για τη διασταύρωση των συγκεκριμένων πολιτιστικών αγαθών με άλλους οικονομικούς τομείς, προκειμένου να αναπτυχθούν νέα τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας που μπορούν να προωθήσουν τις Περιφέρειες ως προορισμούς Βιώσιμου Τουρισμού, κορυφαίου επιπέδου.

Ο χώρος εφαρμογής είναι τα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας, όπου μετά την ανακαίνιση του, θα χρησιμοποιηθεί για την αξιοποίηση και ανάδειξη του Πατρινού Καρναβαλιού αλλά και του Θεάτρου Σκιών.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    6 Σεπτεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία