Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ.Μάνο Κόνσολα είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος […]

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Ηλείας και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε απόλυτα εποικοδομητικό κλίμα, ο Υφυπουργός Τουρισμού ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και έδωσε το στίγμα της πολιτικής που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση στον τομέα του τουρισμού.

Ο κ. Κόνσολας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διασύνδεση του τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου που διαθέτει η Ηλεία με τον τουρισμό αλλά στην ανάγκη αξιοποίησης της Ολυμπιακής Ιδέας.

Τόνισε ότι η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος δημιουργεί μεγάλες προοπτικές για την περιοχή και επισήμανε ότι με το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για επενδύσεις στην περιοχή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υφυπουργός Τουρισμού στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού, τονίζοντας ότι στο παραλιακό μέτωπο της Ηλείας υπάρχουν οι προοπτικές αλλά και οι δυνατότητες για την δημιουργία δικτύου μαρινών.


Πηγή